Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΕΛΠΕ: Κατέληξε και δεύτερος εργαζόμενος μετά τον τραυματισμό του στο δυστύχημα


Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους μετά τον τραυματισμό τους στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων.



Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.
Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

ΠΗΓH: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έτσι, "ψυχρά" σχεδόν στα ψηλά περνάει η είδηση για την απώλεια δύο ανθρώπινων ζωών - θυσία στο βωμό του κέρδους.

Αυτά στην Ελλάδα των Μνημονίων, που έχει μεταβληθεί σε αποικία χρέους και σε πεδίο εφαρμογής των πιο σκληρών και απάνθρωπων μέτρων με το σάρωμα κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος.

Πέρα από τα όποια ευχολόγια ή και καταδίκες πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βρουν τους τρόπους και τους δρόμους της ουσιαστικής τους απελευθέρωσης και διασφάλισης των δικαιωμάτων τους.

Κι αυτοί δεν περνούν ούτε από "έντιμους συμβιβασμούς", ούτε από τον εφησυχασμό και την εναπόθεση  των ελπίδων και προσδοκιών σε "χαρισματικές ηγεσίες" και σε υποσχέσεις που χάνονται στο αόριστο μέλλον.

Περνούν, όμως, μέσα από τη συνειδητοποίηση τους, την πολιτική και συνδικαλιστική τους χειραφέτηση, με τους καθημερινούς τους αγώνες μέχρι την ουσιαστική τους δικαίωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: