Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: 400 μετανάστες χάθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης!

Μια νέα τραγωδία κάνει το γύρο του κόσμου από προχτές.
Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ δήλωσε στο BBC ότι περίπου 400 μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται  μετά την ανατροπή της βάρκας τους στα ανοικτά της Λιβύης.
Η λιβυκή ακτοφυλακή δήλωσε, επίσης, στο BBC ότι αναμένει περισσότερους ανθρώπους να επιχειρήσουν το πέρασμα της Μεσογείου  αυτή την εβδομάδα.
Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν από τις βάρκες τους στη Μεσόγειο και έφτασαν στη Σικελία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Περισσότεροι από 8.000 μετανάστες έχουν περάσει από την Παρασκευή, ενώ τα  περισσότερα σκάφη κατευθύνονται προς τις ιταλικές ακτές.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι δεν γίνονται αρκετά για να σωθούν οι ζωές των  μεταναστών που αυξάνουν καθημερινά και οι οποίοι προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο κατευθυνόμενοι προς την Ευρώπη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας έδωσε εντολή σε υπηρεσίες σε όλη τη χώρα για να είναι έτοιμες να στεγάσoυν τους μετανάστες που πρόκειται να φτάσουν, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ εκτιμούν ότι  πάνω από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την αρχή του έτους, 30 φορές περισσότεροι από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι.


Πάνω από 280.000 άνθρωποι εισήλθαν παράνομα στην ΕΕ πέρυσι, πολλοί προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις εμφύλιες συγκρούσεις στη Συρία και την καταπίεση στην Ερυθραία.


Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 144 ανθρώπους από το πλοίο τους τη Δευτέρα και ξεκίνησε εναέρια και θαλάσσια αναζήτηση με την ελπίδα να διασώσουν και άλλους.


Πέρυσι, 170.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο προς την Ιταλία και περίπου 3.500 έχασαν τη ζωή τους  σ' αυτό το εφιαλτικό  ταξίδι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων της Ιταλίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: