Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο Ντάισελμπλουμ - Κορυφώνονται οι πιέσεις του Ευρωδιοικητήριου με σκοπό την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού και την αέναη εφαρμογή του Μνημόνιου


Κυβερνητικές πηγές σημείωναν «Στο Eurogroup παρουσιάστηκε ως βάση συζήτησης ένα κείμενο που αποτελεί ριζική υπαναχώρηση από την κοινή ανακοίνωση του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη Πέμπτη.

Η επιμονή ορισμένων κύκλων να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση το Μνημόνιο είναι παράλογη και μη αποδεκτή. Η υλοποίηση του μνημονιακού προγράμματος «έφυγε» από το τραπέζι στη Σύνοδο Κορυφής. Όσοι την επαναφέρουν χάνουν το χρόνο τους.Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα.»


Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο επικεφαλής του Eurogroup υπάρχουν «απαγορευμένες» φράσεις για την ελληνική κυβέρνησης, όπως: 

«υφιστάμενο πρόγραμμα» (current programme) ή ότι «οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεση να αιτηθούν παράταση του προγράμματος για έξι μήνες ως ενδιάμεσο βήμα» ( the Greek authorities expressed their intention to request a six months technical extension of the current programme as an intermediate step).



"Τελεσίγραφο" του Eurogroup δια στόματος Ντάισελμπλουμ

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ανυποχώρητος από την πάγια θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει επέκταση του μνημονίου για την Ελλάδα.


Όπως ανέφερε, το Eurogroup έχει διάθεση να συζητήσει με την ελληνική πλευρά, αλλά είναι θέμα των ελληνικών αρχών το εάν θα δεχθούν τους όρους που τίθενται σε ότι έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις που ζητά η πλευρά των εταίρων. 

Σύμφωνα με τον Γ.Ντάισελμπλουμ η επέκταση του μνημονίου θα δώσει χρόνο στην Ελλάδα και ευελιξία προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα και ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις σε κάποιες πτυχές του προγράμματος. «Με αυτό οι Έλληνες θα μπορούσαν να έχουν ευελιξία στις αποφάσεις» σημείωσε τονίζοντας ότι εάν υπάρξει αποδοχή της επιμήκυνσης αυτό σημαίνει και δέσμευση των ελληνικών αρχών για την ολοκλήρωση του προγράμματος. 

Όσον αφορά τις διεργασίες και λόγω του χρονοδιαγράμματος, ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι μπορεί να δοθεί μόνο μια εβδομάδα προθεσμία προκειμένου να δηλώσει η Ελλάδα τις προθέσεις της. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί την επιμήκυνση ο Γ. Ντάισειλμπλουμ απάντησε. «Η δική μου προτίμηση είναι η επιμήκυνση ένα σχέδιο το οποίο είναι εφικτό. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλάει για γέφυρα, η γέφυρα είναι η επιμήκυνσης. Η βάση είναι το πρόγραμμα και το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει τα χρήματα. Αυτό είναι και δεν θέλω να μπω σε άλλες σκέψεις». 

Π. Μοσχοβισί: Να μην γίνονται μονομερής ενέργειες 

«Υπάρχουν κανόνες στην Ευρωζώνη που θα πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Θα συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Εναπόκειται στην Ελλάδα να κάνει το επόμενο βήμα. Επιθυμούμε να βρεθεί αμοιβαία λύση που θα σέβεται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά και τους εταίρους» είπε ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ. 


Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με κορύφωση των ιταμών πιέσεων της  "πολιτισμένης" Ευρώπης προς την καταταλαιπωρημένη χώρα και λαό μας.

Έτσι, πέσανε οι μάσκες ...

Φαίνεται για μια ακόμη φορά το πραγματικό πρόσωπο της "Ευρώπης" και της λυκοσυμμαχίας που αποκαλείται "Ευρωπαϊκή Ένωση" που δήθεν αποτελείται από "ισότιμους εταίρους".

Πάνε και οι πομφώδεις διακηρύξεις για τη "δημοκρατία" και το "σεβασμό της έκφρασης των λαών" ...

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική θέση της ελληνικής κυβέρνησης ...

Και πάνω απ' όλα - η απάντηση του λαού μας ... όλων εμάς ...

Οι δρόμοι της Αθήνας και όχι μόνο μας περιμένουν ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: