Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μικρό αφιέρωμα στον Joe Cocker που έφυγε πριν λίγες μέρες


Ο τραγουδιστής Joe Cocker, ο λευκός με τη μαύρη φωνή, που έγινε παγκόσμια γνωστός μετά τη συγκλονιστική εκτέλεση του τραγουδιού των  Beatles, ' With A Little Help From My Friends’ στο φεστιβάλ του Γούντστοκ, έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες σε ηλικία 70 ετών.

 Ο γεννημένος στο Σέφιλντ τραγουδιστής είχε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερο από 40 χρόνια, με σπουδαία τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των  ‘You Are So Beautiful’ και ΄Up Where We Belong’. 

Ο Κόκερ πέθανε μετά από την άνιση μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα αφήνοντας πίσω του μοναδικές ερμηνείες.

Γνωστός για τη βραχνή και πλούσια φωνή του, ο Κόκερ - πρώην εργάτης στο φυσικό αέριο - ξεκίνησε την καριέρα του τραγουδώντας στις παμπ και τα κλαμπ του Σέφιλντ στη δεκαετία του 1960 πριν να σημειώσει τις μεγάλες του επιτυχίες.

 Εκτινάχτηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα όταν η απόδοση η δική του, του With A Little Help From My Friends έφθασε στον αριθμό ένα το 1968.





Απέδωσε το τραγούδι αυτό με μοναδικό τρόπο στο διάσημο φεστιβάλ Woodstock της Νέας Υόρκης ένα χρόνο αργότερα.


Τζο Κόκερ - ο γεννημένος στο Σέφιλντ, τραγουδιστής στο Isle of Wight Festival το 1969


Τζο Κόκερ - στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες το 1972

Ο Κόκερ, ο οποίος έγραψε 23 studio άλμπουμ και 40 άλμπουμ, ζούσε στο Κολοράντο, στις ΗΠΑ.



Ο καλλιτεχνικός του μάνατζερ, Barrie Marshall, δήλωσε ότι "Ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη φωνή ροκ / σόουλ φωνή που βγήκε ποτέ  από τη Βρετανία και παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος σε όλη τη ζωή του."

Ο Μάρσαλ περιέγραψε τον Cocker ως «πραγματικό αστέρι», που ήταν επίσης «ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος που αγαπούσε να ερμηνεύει».

«Όποιος τον είδε ζωντανά ποτέ δεν θα τον ξεχάσει», πρόσθεσε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: