Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ισραηλινός αστυνομικός πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα ένα 5χρονο παιδί από την Παλαιστίνη. Υπέστη κάταγμα κρανίου.


του Μ ...
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/israel-shot-palestinian-child11.si_.jpg?itok=8c1uMGyW

Το αγόρι έβγαινε από το σχολικό λεωφορείο και επέστρεφε σπίτι του, είπε η οικογένεια του παιδού στα ΜΜΕ. Υπέστη κάταγμα κρανίου, κάτω από τα μάτια του.
Το περιστατικό συνέβη όταν ο Muhammad Jamal Ubeid και η 14χρονη αδερφή του κατέβηκαν από το σχολικό λεωφορείο και περπατούσαν προς το σπίτι τους, σε ένα αραβικό χωριό σε γειτονιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.
«Ένας Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε με σφαίρα από καουτσούκ το παιδί, από κοντινή απόσταση, τραυματίζοντάς τον κάτω από το μάτι», είπε ο θείος του Μωάμεθ το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Ma'an.
Στο νοσοκομείο οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι έφερε χαρακτηριστικό τραύμα από σφαίρα καουτσούκ. Ο 5χρονος υπεβλήθη σε επέμβαση. 
http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_52662/upl549c30b082758.png
Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ σε δήλωσή της αναφέρει ότι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν «μέσα ελέγχου» για τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνουν ότι το παιδί τραυματίστηκε κατά τη διάρκειά τους. 
Ο θείος του Muhmmad διέψευσε πως υπήρχαν συγκρούσεις στην περιοχή μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών κατά τη στιγμή του πυροβολισμού. 
Για ακόμα μια φορά παρουσιάζεται το βίαιο πρόσωπο των Ισραηλιτών απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. Άραγε θα γράψει η ιστορία για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων το καλοκαίρι του '14 από έναν λαό που υπέστη το ολοκαύτωμα και παρόλα αυτά λειτουργεί με τις ίδιες τακτικές σήμερα;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: