Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ασέβεια σ' εβραϊκό νεκροταφείο


του Μ ...
Αντισημιτικά συνθήματα, με αγκυλωτούς σταυρούς, έγραψαν ''άγνωστοι'' στον τοίχο που περιβάλλει το εβραϊκό νεκροταφείο Λάρισας.

Για τη βεβήλωση του νεκροταφείου ενημερώθηκε η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, αλλά και τις τοπικές αρχές για τον εντοπισμό των δραστών. Επίσης, προχώρησε άμεσα σε σβήσιμο των ρατσιστικών - φιλοναζιστικών συνθημάτων και σε αποκατάσταση της περίφραξης.

Σε κοινή ανακοίνωση, που εξέδωσαν για το θέμα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας, επισημαίνουν ότι «σύσσωμος ο ελληνικός εβραϊσμός εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή του και καταδικάζει απερίφραστα τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου της Λάρισας με αγκυλωτούς σταυρούς, απειλές και αντισημιτικές αναφορές παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούσαν οι ναζί για την εξόντωση των Εβραίων στην Ευρώπη. Η βεβήλωση ενός νεκροταφείου, ιερού χώρου νια όλες τις θρησκείες, συνιστά όχι μόνο προσβολή στη μνήμη των νεκρών αδελφών μας, αλλά και προσβολή προς τον πολιτισμό της χώρας μας και της πόλης της Λάρισας».


Κάποιοι άγνωστοι φασίστες δεν σέβονται ούτε καν τους νεκρούς που προκάλεσαν οι πρόγονοι τους στο όνομα του ιδεολογήματος τους, βεβηλώνοντας τάφους  θυμάτων του ναζισμού. Έτσι πριν μας αποχαιρετήσει το '14 βλέπουμε για ακόμη μια φορά επιθέσεις από φασιστοειδή που με περηφάνια προχωρούν σε πράξεις βεβήλωσης.
Βία λοιπόν απέναντι σε κάθε τι διαφορετικό στο όνομα της ναζιστικής προπαγάνδας.. Σε ξένα μέρη άγνωστα σε γράφανε σε λίστες τώρα κοιτάς τα άρρωστα τα εγγόνια σου φασίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: