Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι καθηγητές – στιγμιότυπα από την απεργία της ΟΛΜΕ


Για τρίτη μέρα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης.

Προηγήθηκε η διήμερη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Καθώς και η κατάληψη του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη από εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.



Σήμερα ακολούθησε η απεργία της ΟΛΜΕ που ναι μεν δεν κατέγραψε συνολικά μεγάλα ποσοστά συμμετοχής – πέρα από συγκεκριμένα σχολεία.





Ωστόσο η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος  και η πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή και συνεχίστηκε μέχρι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν αρκετά μαχητικές.





Θα ακολουθούσε συγκέντρωση στις 3μμ μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας.

Αιχμή παραμένουν τα προβλήματα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων καθώς και η επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και η αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων – σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικα και της μνημονιακής κυβέρνησης.



Στο στόχαστρο βρίσκονται, πέρα από τα εργασιακά δικαιώματα των ίδιων των εκπαιδευτικών, πέρα από την επιδίωξη για ακόμη περισσότερες απολύσεις και μεγαλύτερη συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Κρίσιμο είναι και το επόμενο 24ωρο αφού – σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας – μάλλον αύριο πρόκειται να απολυθούν 200 περίπου εκπαιδευτικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

  Ενώ οι υπόλοιποι κατατάσσονται σε λίστες και θα πρέπει να καταθέσουν δηλώσεις για τη νέα τους τοποθέτηση – σε μια προσπάθεια «σαλαμοποίησης», διαχωρισμού των εκπαιδευτικών και μετάθεσης των υπόλοιπων απολύσεων.


  Το σίγουρο είναι, λοιπόν, ότι θα ακολουθήσει και νέος κύκλος κινητοποιήσεων και της αναμέτρησης ανάμεσα στη «παιδειοκτόνο» κυβερνητική πολιτική και στο εκπαιδευτικό κίνημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: