Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Διπλό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές αλλά και σε πιθανές βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση για την εφημερίδα «Ποντίκι»


Διπλό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου των εθνικών εκλογών, όσο και των ευρωεκλογών, δίνει δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι».



Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 1,5% της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ένας στους τέσσερις θέλει να απέχει, δεν απαντά ή εμφανίζεται αναποφάσιστος.



Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulce RC, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου στις εθνικές εκλογές δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 21% έναντι 19,5% της ΝΔ Ακολουθεί η Χ.Α. με 10%, το «Ποτάμι» με 6,5%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%, ΔΗΜΑΡ με 2%, Οικολόγοι με 1%, ενώ “Άλλο Κόμμα” ψηφίζει 5%, Λευκό/Αποχή 9% και Αναποφάσιστοι/Δεν Απαντώ 11%.

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με προβάδισμα 2 μονάδων. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 19%, έναντι 17% για τη ΝΔ.




Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για το «Ποτάμι» που βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων, μαζί με τη Χ.Α. αποσπώντας το 10% των ψήφων, όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Ακολουθεί το σχήμα «Ελιά»/ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5% και η ΔΗΜΑΡ  με 2%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει προβάδισμα κατά 8% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, αλλά με κυριαρχία του... «Κανένα» με 44%.




Στην ερώτηση «Από που παίρνει ψήφους το “Ποτάμι”», με τα ποσοστά να υπολογίζονται επί των ψηφοφόρων κάθε κόμματος στις εκλογές του Ιουνίου 2012, η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι μισοί σχεδόν ψηφοφόροι του νέου πολιτικού φορέα φαίνεται να προέρχονται από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, ενώ συλλέγουν ψηφοφόρους απ όλους τους χώρους, πλην ΚΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: