Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στις «θριαμβολογίες» και ελεημοσύνες της κυβέρνησης Σαμαρά απαντούν οι εργαζόμενοι με τις κινητοποιήσεις τους


Μια μέρα μετά τις θριαμβολογίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησής του για τη νέα συμφωνία με την τρόικα και το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» ήρθαν οι απεργίες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ως πρώτη άμεση απάντηση.



Για μια  ακόμη φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες.

Πετά «χάντρες στους ιθαγενείς» μιλώντας για διάθεση 500 εκατομμυρίων ευρώ σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τώρα αν τα μερικές εκατοντάδες ευρώ που θα δοθούν εφάπαξ – με αδιαφανή κριτήρια – μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων που έχουν πληγεί βάρβαρα από τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Για τους περισσότερους άλλωστε δεν θα είναι αρκετά για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τα γνωστά χαράτσια.



Φυσικά πολλά από αυτά τα «ψίχουλα» θα δοθούν στους «ένστολους» - τους σύγχρονους πραιτωριανούς – που κοιτά η κυβέρνηση συχνά – πυκνά να τους κλείνει το μάτι.

Και στους δικαστικούς – ώστε ακόμη στην πλειοψηφία τους να συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια ή και να αγνοούν την κλίμακα και το σωρό των παραβιάσεων  -συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που έχουν γίνει καθεστώς στην εποχή του μνημονίου.

Και φυσικά η γαρνιτούρα ότι «βγαίνουμε από την ύφεση» σε μια χρονιά που διογκώνεται ακόμη το χρέος και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.

Όλα αυτά αφήνουν έντονη προεκλογική οσμή.



Άλλωστε, την επομένη των αυτοδιοκητικών εκλογών και των ευρωεκλογών η τρόικα θα είναι πάλι εδώ  για να ακολουθήσουν οι γνωστοί εκβιασμοί και η κατασκευή νέων δεσμών και δυσβάστακτων μέτρων – μπορεί και με τη μορφή ενός τρίτου μνημονίου.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο  ήταν, λοιπόν, μια πρώτη απάντηση.



Μπορεί όχι στην έκταση και στη συμμετοχή που απαιτούσε η κατάσταση.


Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: