Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η απάντηση του λαού της Αθήνας στην ανούσια και προκλητική επίσκεψη της Μέρκελ



Πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ μέσα σε κλίμα θριαμβολογιών από την πλευρά της κυβέρνησης και των καναλιών που την υποστηρίζουν.

Χωρίς να «δώσει» τίποτε η Μέρκελ, χωρίς να αναλάβει καμία δέσμευση για αλλαγή πορείας της πολύπαθης χώρας μας, το μόνο που «διαβεβαίωσε» είναι ότι για τις όποιες εξελίξεις βαρύνουσα σημασία έχουν η έκθεση και οι διαπιστώσεις της τρόικα. Και ότι «εύχεται και ελπίζει» για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Την ίδια ώρα που ο «περιχαρής» Αντώνης Σαμαράς συνομιλούσε με τη Μέρκελ δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας βρέθηκαν στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια όπου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην πολιτική που οδηγεί στην εξόντωσή τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους νέους αυτής της χώρας.



Μπορεί η προσέλευση να μην ήταν αυτή που θέλαμε.

Η πρωτοφανής επίδειξη αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας ίσως απέτρεψε κάποιους.

Όμως δεν πέτυχε και όλους τους στόχους της. Ο λαός της Αθήνας έστειλε ένα ηχηρό και ειρηνικό μήνυμα αντίστασης.



 Με κορυφαίες τις στιγμές γύρω στις 2.30΄μμ όταν όλες οι διαδηλώσεις συνέκλιναν στο Σύνταγμα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έφτασαν στο κάτω μέρος της πλατείας όπου και παρέμειναν για πάνω από μια ώρα.

Ίσως, έτσι μπορεί να δοθεί και ένα νέο μήνυμα ενότητας στη δράση όλων των δυνάμεων που αντιμάχονται τη βάρβαρη πολιτική του μνημονίου με ό,τι αυτή εκπροσωπεί. Γεγονός που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους ελπίδας.

 Στη συνέχεια παρουσιάζουμε ένα μικρό χρονικό της κινητοποίησης.

Σύνταγμα – 2μμ
 Στην πλατεία και μπροστά στη Βουλή υπάρχουν οι δυνάμεις των συνδικάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών και μαζικών κινήσεων.







Σύνταγμα – 2.30΄μμ
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ γεμίζουν το κάτω μέρος της πλατείας και πολλούς από τους γύρω δρόμους.







Γύρω στις 3μμ μάλλον η συγκέντρωση είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ειρηνικά και μαχητικά.
Αυτό φαίνεται και από τις εικόνες και το βίντεο από τη Σταδίου …






Κι ενώ όλα εξελίσσονταν ομαλά και ειρηνικά – αφού ήδη οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ρίξει ορισμένες βομβίδες κρότου λάμψης – μια μικρή ομάδα «γνωστών φυσιογνωμιών» πέρασε ανενόχλητη μπροστά από μια διμοιρία των ΜΑΤ (που το «ρεπορτάζ» του ALPHA την παρουσίασε «εγκλωβισμένη» !!! …) …

 Στη συνέχεια γύρω στις 3.20΄ πέφτουν τα πρώτα δακρυγόνα …

Στις 3.30΄ περίπου αποχωρούν από το Σύνταγμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια πέφτουν και άλλα δακρυγόνα …



Ενώ μικρότερες δυνάμεις διαδηλωτών παρέμειναν στην πλατεία Συντάγματος χωρίς να προκαλούν σε τίποτα τις δυνάμεις της «τάξης».






Θα ακολουθήσει η ρίψη και άλλων δακρυγόνων και ο γνωστός «κλεφτοπόλεμος» που χρησιμεύει για να «ταΐσει»  τα δελτία ειδήσεων των μνημονιακών καναλιών, να δώσει αντίστοιχο υλικό στα διεθνή Μέσα ενημέρωσης και να λειτουργεί εκφοβιστικά για τον Έλληνα μεσοαστό και «τρομοκρατημένο» πολίτη που πρέπει παθητικά και «ήσυχα» να παρακολουθεί τα γεγονότα.


Όλα αυτά έχουν «κοντά» ποδάρια. Όπως και οι θριαμβολογίες για την επίσκεψη Μέρκελ.

Τα νέα ραντεβού χιλιάδων και εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών για την οριστική ανατροπή των Μνημονίων και των εκπροσώπων τους δεν είναι μακριά πολύ … 




Δεν υπάρχουν σχόλια: