Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η Αθήνα, πόλη σε κατοχή και η Δημοκρατία στο απόσπασμα: πρωτοφανής απόφαση απαγόρευσης διαδηλώσεων και «συναθροίσεων»




 Σε μια πρωτοφανή απόφαση ο αττικάρχης προχώρησε στην απαγόρευση οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήνας, λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα και ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

Μια απόφαση που ευθέως παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές.

Και για να μην μασάμε τα λόγια μας, στην ίδια τη δικτατορία.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής αναφέρει:

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Λόγοι «δημόσιας ασφάλειας» και «διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας» …




 Οι συνειρμοί που προκαλεί η ανακοίνωση  είναι προφανείς.

 Η όλη υπόθεση αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει ξεκινήσει από την επιβολή του πρώτου Μνημονίου και οδηγεί στην καταπάτηση και των τελευταίων δημοκρατικών ελευθεριών.

Είναι εύλογο η παραπαίουσα κυβέρνηση μνημονιακών ανδρεικέλων να καταλήγει στη χρήση των πιο αυταρχικών μέτρων.

Η οικοδόμηση ενός θωρακισμένου ακραία αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιβολή των πιο αντιλαϊκών μέτρων που γνωρίζει η νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία, πιθανόν και η ευρωπαϊκή.

Αποτελεί συνέχεια  των παραβιάσεων του Συντάγματος, της αποψίλωσης των κοινοβουλευτικών διαδικασιών από κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, της αυταρχικής καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων των Ελλήνων πολιτών και εργαζομένων με τη χρήση κάθε λογής μέσου.

Η αλήθεια είναι ότι το άρθρο 11 του Συντάγματος προβλέπει:

«'Αρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι)

1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι  υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει».

Ποια, λοιπόν, είναι η «αιτιολογημένη απόφαση» της αστυνομικής αρχής;

Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες σε βάρος της μνημονιακής πολιτικής, της τρόικα και της κατεξοχήν εκπροσώπου τους, της Άγκελα Μέρκελ, αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια;

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη απορρύθμιση της χωλαίνουσας «Δημοκρατίας» μας.

 Και έχοντας «ζεστή» την εφεδρεία για ανοικτή εκτροπή, με την ενίσχυση της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής».  

Το περίεργο είναι ότι αυτή τη φορά όλα αυτά συντελούνται και με την παρουσία «αριστερής» πολιτικής δύναμης στη συγκυβέρνηση.
Έστω και αν για «ξεκάρφωμα» αν ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να συμμετάσχει στο γεύμα προς τιμή της Μέρκελ !!!



 Η απάντηση από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες είναι η ενεργητική και μαζική συμμετοχή σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της επίσκεψης Μέρκελ όσο και εναντίον των βάρβαρων μέτρων που προωθούνται.

Ενώ με τη φαντασία μας μπορούμε να βρούμε και άλλες μορφές εκδήλωσης της δυσαρέσκειας και της απαίτησης για ένα διαφορετικό μέλλον.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Για λόγους ιστορικής μνήμης παραθέτουμε ορισμένα ντοκουμέντα.

 Στις 4 Μαΐου – λίγες μέρες μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στους έρημους δρόμους της Αθήνας – ο  Χίτλερ δήλωνε:

« Τρέφουμε ειλικρινή συμπάθεια για τον φτωχό ελληνικό λαό ο οποίος είναι θύμα του βασιλιά του και μιας ολιγαρχίας κλίκας ιθυνόντων».

Εκπληκτικής ομοιότητας δηλώσεις με εκείνες της Μέρκελ που η … καρδιά της πονά για τους δυστυχείς Έλληνες ενώ κάποιοι «κακοί» - που τυχαίνει να είναι εγκάρδιοι συνομιλητές της – βγάζουν τα χρήματά τους από την Ελλάδα!



Βέβαια, την ίδια μέρα με τη δήλωση … συμπάθειας του Χίτλερ υπήρξε ανακοίνωση του Γερμανικού Φρουραρχείου Αθηνών στις αθηναϊκές εφημερίδες που με παγερό ύφος τόνιζε:

«Τιμωρείται δια θανάτου  όστις δεν ήθελε παραδώσει εντός 24 ωρών τα τυχόν υπ΄΄ο την κατοχήν του όπλα, εκρηκτικάς ύλας κλπ, εις τας Γερμανικάς Στρατιωτικάς Αρχάς».

Κάτι αντίστοιχο με τις δηλώσεις Σόιμπλε και των ομοίων του ότι παρά τις δηλώσεις «συμπάθειας» θα γίνει ότι πει η τρόικα … με ό,τι αυτό σημαίνει … «σοκ και δέος» για τους εργαζόμενους και πληρωμή κυριολεκτικά σε αίμα στην αδηφάγα μανία των δανειστών τοκογλύφων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Και μια και είπαμε για συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών παραθέτουμε την πρώτη ημερήσια διαταγή του στρατηγού Τσολάκογλου, πρώτου κατοχικού δοσίλογου πρωθυπουργού.

«… Ο γερμανικός στρατός δεν ήλθεν ως πολέμιος, ως εχθρός. Ήλθεν ως φίλος … Έχομεν υποχρέωσιν … να συμμορφωθώμεν προς την νέαν τάξιν πραγμάτων … να ενστερνισθώμεν τα μεγάλα δόγματα του εθνικοσοσιαλισμού …».

Με άλλα λόγια … είναι φίλοι μας οι Γερμανοί ή όπως δήλωνε και ο σύγχρονός μας, Αντώνης Σαμαράς «…θα υποδεχθούμε την κυρία Μέρκελ όπως αρμόζει σε μία ηγέτιδα μιας φίλης χώρας»!

Ένα ακόμη ντοκουμέντο.

Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου, όταν τα άρματα μάχης των συνταγματαρχών κατέκλυζαν τους δρόμους της Αθήνας καταλύοντας την ελληνική δημοκρατία, ακούστηκε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ένα βασιλικό διάταγμα, το οποίο αργότερα χαρακτηρίστηκε πλαστό:

«ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ
  Περί αναστολής των διατάξεων των άρθρων 5,6,8,10,11,12,14,18,20,95 και 97 του Συντάγματος καθ’ όλον το κράτος.

 Έχοντες υπ’ όψιν το άρθρον 91 του Συντάγματος και κατόπιν εισηγήσεως της κυβερνήσεως αναστέλλομεν τας διατάξεις των άρθρων5,6,8,10,11,12,14,18,20,95 και 97 του εν ισχύι Συντάγματος, καθ’ όλον το κράτος, λόγω εκδήλου απειλής κατά της δημοσίου τάξεως και ασφαλείας της χώρας εξ εσωτερικών κινδύνων…»



Η απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια …

Η ίδια παλιά ιστορία, λοιπόν … 

Δεν υπάρχουν σχόλια: