Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Έτοιμος να συνεργαστεί με Ρωσία και Ιράν ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση το



                               από τον Μ …

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τη Ρωσία και το Ιράν, προκειμένου να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και να υποστηρίξουν μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τόνισε «Η νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) απαιτεί, κατά την άποψη μου, έναν νέο ηγέτη και μια κυβέρνηση ευρείας αντιπροσώπευσης που να ενώνει τον συριακό λαό στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτή πρόκειται να είναι μια σύνθετη διαδικασία και, όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν, είμαστε προετοιμασμένοι να συνεργαστούμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και του Ιράν, για να βρούμε έναν πολιτικό μηχανισμό ο οποίος θα καταστήσει πιθανή την έναρξη μιας διαδικασίας μετάβασης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολη η μετάβαση, καθώς αυτή η διαδικασία θα εμπεριέχει αναποδιές και θα κρατήσει για αρκετό διάστημα.  Ανέφερε τέλος ότι η Νιγηρία, η Μαλαισία και η Τυνησία έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Διαφωνεί η Ρωσία με τη σύγκληση Συνόδου

Η απάντηση του Ρώσου πρέσβη Βίταλι Τσούρκιν, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει την πρωτοβουλία για σύγκληση Συνόδου ενάντια στην τρομοκρατία λέγοντας ότι «Πιστεύουμε ότι όλα πρέπει να γίνουν με τη σωστή διαδικασία, αλλά (οι ΗΠΑ) δεν πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους επί των λειτουργιών των Ηνωμένων Εθνών. Η πρωτοβουλία Ομπαμα φαλκιδεύει τις προσπάθειες του ΟΗΕ σε αυτή την κατεύθυνση, ειδικά όταν ο Οργανισμός διαθέτει την δική του αντιτρομοκρατική στρατηγική και όλα μπορεί να γίνουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ»

Η ρώσικη Βουλή ενέκρινε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Το αίτημα του Βλαντιμιρ Πούτιν για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία ενέκρινε ομόφωνα η ρώσικη άνω Βουλή, με σκοπό να ενισχύσουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ
Όπως δήλωσε ο Σεργκέι Ιβάνοφ, προσωπάρχης του Κρεμλίνου, η Ρωσία θα προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή της Συρίας, ενώ δεν θα αναπτυχθεί χερσαία στρατιωτική δύναμη. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ, ζήτησε τη βοήθεια του Βλαντιμιρ Πούτιν, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των Ρώσων που έχουν προσχωρήσει στις τάξεις των εξτρεμιστών.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσία είχε προσφέρει στην κυβέρνηση της Συρίας, μόνο όπλα και εκπαίδευση στη χρήση τους, πλέον όμως φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει πιο ενεργά στους βομβαρδισμούς.

Όπως αναφέρει το RT, ο Ιβάνοφ, δήλωσε ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη σύγκληση της Συνόδου για την μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους από τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρχει χρονικό όριο στις επιθέσεις, χωρίς όμως να το προσδιορίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: