Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μετανάστης έχασε τη ζωή του από τρένο

από τον Μ ...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένας μετανάστης έχασε τη ζωή του στον Έβρο, καθώς παρασύρθηκε από τρένο. Ο άτυχος άντρας παρασύρθηκε στο 48ο χιλιόμετρο της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Δικαίων
Τέλος οι περιορισμοί στα σύνορα Κροατίας - Σερβίας

Η κροατική κυβέρνηση έβαλε τέλος στους περιορισμούς στο συνοριακό πέρασμα του Μπαγιάκοβο με τη Σερβία, σύμφωνα με ανακοίνωση της συνοριακής της αστυνομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι περιορισμοί είχαν μπει με σκοπό να σταματήσει το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα, που κινείται  από την Τουρκία μέσω Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Σερβίας, στοχεύοντας να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη.
Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα

Καθημερινά, 5.000 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ φτάνουν στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΟΗΕ.

Συνολικά, 8.000 πρόσφυγες φτάνουν στην Ευρώπη καθημερινά, αριθμός που αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, αναφέρει ο Αμίν Άουαντ, επικεφαλής της διεύθυνσης της UNHCR, η οποία είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική.
115 πρόσφυγες εντοπίστηκαν σε ακατοίκητο νησί
Ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή της Κω

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Καλόλιμνου, μετά την ανατροπή λέμβου με οκτώ πρόσφυγες. Στις έρευνες συμμετέχουν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ελικόπτερο Super puma.

Αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στην περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε από τη θάλασσα έναν πρόσφυγα, ο οποίος ανέφερε ότι επέβαινε σε μία λέμβο, με άλλα επτά άτομα, που ανετράπη.
Στη διάσωση και περισυλλογή 477 προσφύγων προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή σε 16 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου και Κω.
Η UNICEF απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 14 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, μετά από την αύξηση κατά 80% του αριθμού των παιδιών που προσέρχονται στην ευρωπαϊκή ήπειρο - πολλά προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Συνολικά 133.000 παιδιά ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2015 - κατά μέσο όρο 19.000 παιδιά κάθε μήνα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat. Ένας στους τέσσερις αιτούντες άσυλο είναι παιδί.
Φινλανδία: Εθνικιστές πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε πρόσφυγες

Μερικές δεκάδες Φινλανδοί πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες από το Ιράκ, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian. Ανάμεσα στους εθνικιστές διακρίνεται ένας με λευκή ρόμπα που παρέπεμπε στην Κου Κλουξ Κλαν.

Συγκεκριμένα, 30 - 40 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πόλη Λάχτι φώναξαν προσβλητικά συνθήματα προς τους πρόσφυγες, κρατώντας την φινλανδική σημαία. Ορισμένοι πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα προς το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 40 αιτούντες άσυλο, ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά, μετέδωσε φινλανδικό δίκτυο.

Εν τω μεταξύ, βόμβα μολότοφ πέταξαν άγνωστοι σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κούβολα, επίσης στα νότια της Φινλανδίας.Ευτυχώς από τις επιθέσεις δεν υπήρξε τραυματίας.
Η φινλανδική κυβέρνηση καταδίκασε έντονα τις ρατσιστικές επιθέσεις. «Η βία ή η απειλή της βίας είναι κάτι που πρέπει πάντα να καταδικάζεται» σημείωσε σε ανακοίνωσή της. Φέτος, περισσότεροι από 13.000 αιτούντες άσυλο έχουν φτάσει στη Φινλανδία. 
Γερμανία: Η Ελλάδα ήταν απόλυτα σύμφωνη προεκλογικά για τα «hot spots»
Η Frontex αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στα σύνορα Σένγκεν, ειδικότερα στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Έκτακτης Συνόδου της Ε.Ε. για το προσφυγικό
Το μέτρο αυτό θα συνοδεύει τη σύσταση κέντρων «hot spots» που αποφάσισε η Σύνοδος και θα διαχωρίζει τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Είναι πιθανόν και το Ζάγκρεμπ να μας αποστείλει αίτημα για την ανάπτυξη ομάδων μας στα σύνορά τους» ανέφερε η εκπρόσωπος της Frontex, Έβα Μονκιούρ, μιλώντας στο σερβικό Τύπο.

Υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήδη από τον Ιούνιο έλαβε απόφαση να ενισχυθεί ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ λόγω αύξησης της εισροής μεταναστών, η οποία το περασμένο έτος τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2013.

Η δύναμη από τον Νοέμβριο θα αυξήσει τον αριθμό των σημείων ελέγχου για την καταγραφή μεταναστών, κυρίως στα ελληνικά νησιά και στη Σικελία, που είναι συχνότερα ο πρώτος σταθμός των προσφύγων στο ταξίδι τους προς την ΕΕ.

Σύμφωνα με την κ. Μονκιούρ, ο οργανισμός έχει ήδη προσωπικό 350 ατόμων στην Ελλάδα, 40 ατόμων στην Ιταλία και σύντομα αναμένεται 40 άτομα να αποσταλούν στην Ουγγαρία


Αυστριακή βουλευτής δωρίζει λεφτά στους πρόσφυγες για κάθε ψέμα των δεξιών κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: