Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μωρό στη Συρία, γεννήθηκε με θραύσμα οβίδας στο κεφάλι!

από τον Μ ...
Στη Συρία, που βρίσκεται στη δίνη του εμφυλίου πολέμου, συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό, όταν μωρό γεννήθηκε έχοντας θραύσμα οβίδας καρφωμένο στο κεφάλι, μετά από βομβαρδισμό στον οποίο είχε τραυματιστεί η έγκυος μητέρα του
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/bayborn1443088327.jpg
Το περιστατικό αναδεικνύει με μεγάλη γλαφυρότητα το δράμα των ανθρώπων, που  ταλαιπωρούνται από τον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει στη Συρία. Η νεογέννητη, ονομάστηκε Αμέλ (Ελπίδα), αφού επέζησε από τον βομβαρδισμό που την βρήκε στην κοιλιά της μητέρας της.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εναέρια επιδρομή και βομβαρδισμός στο Χαλέπι, στη διάρκεια του οποίου υπέστησαν σοβαρότατες ζημιές τα σπίτια της πόλης. Όπως αναφέρει το cnn, σε ένα από τα σπίτια βρισκόταν η Αμίρα, μητέρα τριών παιδιών και έγκυος στον ένατο μήνα. Όλα τα παιδιά τραυματίστηκαν, όπως και η μητέρα η οποία αιμορραγούσε, έχοντας χτυπηθεί στην κοιλιά και στο κεφάλι.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί θεώρησαν απαραίτητο να προχωρήσουν σε επέμβαση, καθώς η ζωή της μητέρας αλλά και του εμβρύου βρισκόταν σε κίνδυνο. Όταν όμως άνοιξαν την κοιλιά της εγκύου, αντίκρισαν κάτι  πρωτοφανές. Το έμβρυο είχε φυτεμένο πάνω από το αριστερό του μάτι ένα θραύσμα από την οβίδα που είχε τραυματίσει τη μητέρα του και παρ’ όλα αυτά ήταν ζωντανό.

Οι γιατροί έσπευσαν να αφαιρέσουν το θραύσμα, ενώ ο Δρ. Μοχάμεντ Ταμπά, που συνεργάστηκε άμεσα με το ιατρικό επιτελείο που ανέλαβε την εγχείρηση, δήλωσε «Δεν ξέρουμε αν το βρέφος έσωσε την μητέρα, ή η μητέρα το βρέφος. Σίγουρα πάντως τα πυρά του διαβολικού καθεστώτος προσπάθησαν να τις σκοτώσουν και τις δύο. Δεν είχε γεννηθεί καν και αποτέλεσε στόχο. Ελπίζω να έχει ένα καλύτερο μέλλον στο εξής». Ο αναισθησιολόγος, σημείωσε πως «Οι οβίδες είναι καθημερινό φαινόμενο. Έχουν σκοτώσει, γυναίκες παιδιά και πολλούς ηλικιωμένους»
Ταραχές στην Παλαιστίνη μετά τη δολοφονία 18χρονης
Ταραχές ξέσπασαν στη Δυτική Όχθη μεταξύ νεαρών Παλαιστινίων και του ισραηλινού στρατού, μετά την κηδεία μιας 18χρονης γυναίκας που πυροβολήθηκε σε σημείο ελέγχου την Τρίτη στη Χεβρώνα
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/palai21443032312.jpg
Οι Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες προς τους στρατιώτες που απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 18χρονη Χαντέλ αλ-Ασλαμούν, 18χρονη μαθήτρια έπεσε νεκρή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η 18χρονη κρατούσε μαχαίρι και απείλησε να επιτεθεί σε στρατιώτη. Ωστόσο αυτόπτης μάρτυρας διαψεύδει τον ισχυρισμό. Για «δολοφονία εν ψυχρώ» κάνει λόγ η οικόγενεια της άτυχης κοπέλας.

Η δολοφονία της Χασλαμούν είναι η δεύτερη το τελευταίο διάστημα, μετά από τον θάνατο άλλου Παλαιστίνιου, που σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις σκοτώθηκε όταν ανατινάχθηκε η βόμβα που απειλούσε να πετάξει σε στρατιώτες, σε χωριό δίπλα στη Χέμπρον

Παλαιστίνιοι ακτιβιστές δημοσίευσαν φωτογραφίες που δείχνουν μια γυναίκα να στέκεται ακίνητη ενώ ένας στρατιώτης τη σημαδεύει με το όπλο του.

http://ichef-1.bbci.co.uk/news/624/cpsprodpb/14ED9/production/_85712758_24b4ad6a-b939-4762-8e9c-0b2b15cf0716.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: