Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Προς "ολοκληρωτικό" πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ (;) ... και στο βάθος εκλογές ....


Έτοιμοι για ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα στελέχη της Αριστερής πλατφόρμας και όσοι βουλευτές καταψήφισαν την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την έδρα του και περιμένουν την επόμενη κίνηση του πρωθυπουργού. 

Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε 24ώρες μετά τον ανασχηματισμό και οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γ. Βαρουφάκης, Κώστας Λαπαβίτσας και Στάθης Λεουτσάκος άσκησαν σκληρή κριτική για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ενώ άφησαν αιχμές και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση της συμφωνίας με κυβέρνηση μειοψηφίας, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να στέλνει μηνύματα προς τους διαφωνούντες, κατηγορώντας τους πως δεν είχαν αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να προτείνουν.«Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» λέει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του όπως αποκαλύπτει η Realnews. 

Με τίτλο: "Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα"  η Realnews, αναφέρεται στην "αντεπίθεση Τσίπρα για την...ανακατάληψη του ΣΥΡΙΖΑ" (!)


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος για οριστική ρήξη με τους διαφωνούντες". "Δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της Ν.Δ., του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ" φέρεται -σύμφωνα με τo δημοσίευμα- να λέει ο Α. Τσίπρας στους συνεργάτες στους οποίους έχει μιλήσει "για τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και για τον χρόνο των νέων εκλογών".

Ναι αλλά με τις ψήφους της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ψήφισε τα προαπαιτούμενα για τη νέα συμφωνία αυτή την βδομάδα, προτίθεται να ψηφίσει και τα άλλα την προσεχή Τετάρτη όπως και συνολικά το Τρίτο Μνημόνιο.

Με τις ψήφους αυτών των δυνάμεων θα διαμορφώσει έτσι όλο το οικονομικό - και όχι μόνο - πρόγραμμα της κυβέρνησης του και θα ενταφιάσει τις όποιες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην αναφερθούμε στην ... επαναστατική συγκυβερνώσα δύναμη, των ΑΝΕΛ ...
Από την άλλη πλευρά, η εσωκομματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει άμεσα την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου, όπως λένε, να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις μετά την στροφή που έκανε η κυβέρνηση με στόχο να μετρήσουν και τις δυνάμεις τους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κλίμα είναι εκρηκτικό. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με αλλεπάλληλα άρθρα και δηλώσεις του ξιφουλκεί εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και τον προειδοποιεί με συνέντευξη του στην «Αγορά» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να δεχθεί και να ψηφίσει το νέο μνημόνιο, καθώς και ότι αν επιμείνει να το εφαρμόσει, τότε κινδυνεύει να μετεξελιχθεί σε μια νέα μεγαλύτερη ΔΗΜΑΡ ή σε ένα είδος μεγάλου πολυσυλλεκτικού «Ποταμιού».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως το μνημόνιο αποτελεί εργαλείο εξόντωσης, δολοφονίας όχι μόνο της κοινωνίας αλλά και της Δημοκρατίας. Προωθείται μέσα από αντιδημοκρατικές μεθόδους όπως είναι η παράκαμψη του κοινοβουλίου». 


Κατά τον Γ. Βαρουφάκη που μίλησε στο BBC το πρόγραμμα έχει ήδη αποτύχει


Με άρθρο του ο Κώστας Λαπαβίτσας  τονίζει  την ανάγκη να επιστρέψει η χώρα στο εθνικό της νόμισμα. 

"Ήταν απαραίτητο να υπάρχει Σχέδιο Β, με τεχνική επεξεργασία και άμεση λαϊκή συμμετοχή" τονίζει ο Κώστας Λαπαβίτσας σε άρθρο του στο "The Press Project", υπό τον τίτλο "Ποιος τελικά ακολούθησε το δρόμο του Σόιμπλε;". "Η ελληνική κυβέρνηση, παρά τα όσα λέγονται, δεν πήγε κόντρα στον Σόιμπλε. Απλώς διάλεξε τον πρώτο δρόμο που της πρόσφερε ο οικονομικός προκουράτορας της Ευρώπης. Το κείμενο που ψηφίστηκε στη Βουλή βασίζεται ξεκάθαρα στην πρόταση Σόιμπλε..." αναφέρει μεταξύ άλλων.

Απέναντι σ' αυτές τις  δηλώσεις, το πρωθυπουργικό περιβάλλον και οι υποστηρικτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνουν το όπλο των πρόωρων εκλογών.

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις που έκανε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 «προβλέποντας» ότι θα υπάρξουν εκλογές μέσα στο επόμενο τρίμηνο. 

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε για το εάν βλέπει να οδηγούμαστε σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο ανέφερε... 

«Ναι... Αυτό εννοώ (βλέπω εκλογές) το επόμενο τρίμηνο. Αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας και μετά να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να μιλήσει. Είναι προσωπική μου άποψη αλλά μετά από τις εξελίξεις που έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας στη Βουλή δεν υπάρχει άλλη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά. 


Αλλά σ' αυτό το σίριαλ θα έχουμε πολλά ακόμη επεισόδια ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: