Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Έφυγε» ο βασιλιάς των blues, B.B. King

Έχουμε μια εκφρασμένη αδυναμία στη blues μουσική.

Έτσι δεν ήταν δυνατόν να μην κάνουμε αναφορά σε μια σημαντική απώλεια.


Ο θρύλος των blues απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 89 ετών στο Λας Βέγκας όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press. Ο BB King έφυγε ήσυχα στον ύπνο του, σύμφωνα με τη δήλωση του δικηγόρου του, περίπου στις 21.40.




Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1925 στο Μισισιπή. Ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους το 1949 στην εταιρεία RPM Records, στο Λος Άντζελες.

Ο Κινγκ ήταν επίσης ντισκ τζόκεϊ στο Μέμφις, όπου και του δόθηκε το παρατσούκλι Beale Street Blues Boy, που αργότερα εξελίχθηκε σε B.B.

Τη δεκαετία του 1950 αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής. Ήταν μέλος του Rock and Roll Hall of Fame και έχει καταχωρισθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών. 


Ο BB King το 1969

Η επιτυχία του BB King συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70, ενώ από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.

Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 100 σπουδαιότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση, μετά τον Jimmy Hendrix και τον Duane Allman.



Έπασχε από διαβήτη τύπου ΙΙ για περισσότερα από 20 χρόνια και στις αρχές Απριλίου είχε νοσηλευτεί σε σοβαρή κατάσταση όπως είχαν ενημερώσει οι εκπρόσωποί του.



Με περισσότερα από 50 άλμπουμ στο ενεργητικό του και τεράστιες επιτυχίες, ο King χαρακτηρίζεται ο βασιλιάς των Blues. 



Toν Οκτώβριο ασθένησε στη διάρκεια συναυλίας του. Διεγνώσθη με αφυδάτωση και εξάντληση και γι' αυτό ακυρώθηκε η υπόλοιπη περιοδεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: