Νέες διαστάσεις στην υπόθεση Κατρούγκαλου, που κλυδωνίζει την κυβέρνηση από την προηγούμενη εβδομάδα, δίνουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα, επέδειξε ιδιαίτερη... ευαισθησία απέναντι στους υφιστάμενους δικηγόρους που απασχολούνταν στο ίδιο του το γραφείο και ειδικότερα, μάλιστα, στους νεαρής ηλικίας συναδέλφους του και ταυτόχρονα εκπροσώπους του αδύναμου φύλλου, διορίζοντας στο υπουργείο δύο θηλυκού γένους δικηγόρους που εργάζονταν στο δικηγορικό του γραφείο.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ της 19ης Μαρτίου, στις 27/01/2015, δηλαδή την πρώτη ημέρα ανάληψης των υπουργικών καθηκόντων του κ. Κατρούγκαλου, τοποθετήθηκαν ως ειδικές σύμβουλοι στο γραφείο του, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δύο συνεργάτιδες της δικηγορικής εταιρίας που είχε αναλάβει την υπόθεση με τους απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους.
Πρόκειται για τις Ανδριανή Ζωμένου και Αγγελική Μηλιάκου, οι οποίες -όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ προσελήφθησαν από τις 27/01/2015.
Μία απλή αναζήτηση στο site της δικηγορικής εταιρείας "Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες" (σ.σ. όπως διαμορφώθηκε η επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας μετά τον διαχωρισμό) αποδεικνύει πως αυτά τα δύο ονόματα φιγουράρουν μεταξύ του δικηγορικού δυναμικού της εταιρείας, συνοδευόμενα φυσικά από τα βιογραφικά τους.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως η κ. Ζωμένου "ξεκίνησε την άσκησή της τον Αύγουστο με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»".
Για δε την κ. Μηλιάκου, αναφέρεται: "Ξεκίνησε την άσκησή της το Νοέμβριο του 2010 με ειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο και από τον Αύγουστο του ίδιου έτους έχει ενταχθεί στους συνεργάτες της Δικηγορικής Εταιρείας «ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΕΛ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΥ – Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ»".
Το ζήτημα ηθικής τάξης, λοιπόν, επανέρχεται σχετικά με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα δείχνοντας προφανώς την εκτίμησή του στις ικανότητες των δύο συμβούλων του, τους δίνει την δυνατότητα (όπως σημειώνεται στο εν λόγω ΦΕΚ) να εξαιρεθούν της αναστολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ως είθισται στις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων τους με αντίστοιχα κρατικά αξιώματα.
Εκτός όμως από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και το πρακτικό μέρος. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαρές δικηγόροι (σ.σ. σύμφωνα με τα βιογραφικά τους γεννήθηκαν το 1988 η Α. Ζωμένου και το 1986 η Α. Μηλιάκου) παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχουν ανάλογο ενδιαφέρον ως στελέχη της εταιρίας που έχει αναλάβει τις υποθέσεις των αοπλυμένων και διαθεσίμων του Δημοσίου.

Στο ίδιο θέμα δίνει μεγάλη έκταση και η εφημερίδα "Το Βήμα" με άρθρο του Βασίλη Χιώτη:

Συνεργάτες του Κατρούγκαλου κατέλαβαν το υπουργείο!

Από τις πρώτες πράξεις του αναπληρωτή υπουργού ήταν να προσλάβει τέσσερις από τις συνεργάτιδές του, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να ασκούν παράλληλα και τη δικηγορία



Πολλαπλά εκτεθειμένος ηθικά και πολιτικά παραμένει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρά τη στήριξη που του παρέχει η κυβέρνηση. Ο κ. Κατρούγκαλος επιμένει να θεωρεί ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του υπουργού που νομοθετεί και του δικηγόρου που αναλαμβάνει υποθέσεις, αναφέρει ο συντάκτης του "Βήματος".

Στο μεταξύ η  κυβέρνηση έσπευσε να καλύψει τον υπουργό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Πού είναι το σκάνδαλο; Δεν είναι αυτή προσπάθεια σπίλωσης νέων επιστημόνων;" (!)


Το Βήμα και τα Παραπολιτικά - γνωρίζουμε πολύ καλά - ότι εκφράζουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ωστόσο, το θέμα Κατρούγκαλου δεν είναι απλό.

Και για λόγους ηθικής τάξης και δεοντολογίας.

Εφόσον η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να φαίνεται τίμια, αλλά και να είναι ....

Αλλά και γιατί μια νέα κυβέρνηση που έχει ως κορμό την "Αριστερά" και η οποία ευαγγελίζεται την "αξιοπρέπεια" και την ισοτιμία όλων των Ελλήνων, δεν μπορεί να αναπαράγει τις χειρότερες πρακτικές της ευνοιοκρατίας των προηγούμενων κυβερνήσεων και των καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος όφειλε να είχε θέσει ήδη την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Κια ο πρωθυπουργός όφειλε να είχε πάρει ήδη μέτρα αποκατάστασης της ελάχιστης δεοντολογίας που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της κυβέρνησης και των στελεχών της. 

Αλλιώς, πολύ γρήγορα κινδυνεύει να εξομοιωθεί με το πολιτικό κατεστημένο και τον τρόπο διακυβέρνησης του.