Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Τα επιλεκτικά αντανακλαστικά της δικαιοσύνης και η δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Μπαξεβάνη




 Στη δίωξη και τελικά σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Μπαξεβάνη προχώρησαν οι δικαστικές αρχές για το δημοσίευμα του HOT DOC σχετικά με την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ.

Λίγο μετά τις 11 αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του δημοσιογράφου παρουσία εισαγγελέα και τον συνέλαβαν.  «Μπαίνουν στο σπίτι με εισαγγελέα τώρα. Με συλλαμβάνουν. Διαδώστε» έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης στον προσωπικό λογαριασμό τους στο twitter.

Σύμφωνα με το koutipandoras.gr, ο εκδότης του περιοδικού Hot Doc συνελήφθη την ώρα που έδινε τηλεφωνική συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό.  Αυτή τη στιγμή ο Κώστας Βαξεβάνης οδηγείται στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά θα τον οδηγήσουν στο γραφείο του Εισαγγελέα Υπηρεσίας.

Για μια ακόμη φορά οι δικαστικές αρχές έδειξαν επιλεκτική «ευαισθησία» και οξύτητα αντανακλαστικών.

Απέναντι σε έναν εκπρόσωπο του Τύπου που διαφοροποιείται από τις κεντρικές επιλογές.

Την ίδια ταχύτητα και «ευαισθησία» δεν έδειξαν οι δικαστικές αρχές απέναντι στους πολιτικούς που έχουν ευθύνη για την απόκρυψη της λίστας – Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου και άλλους.

Ούτε για αυτούς που με δόλιο τρόπο έσυραν τη χώρα στο Μνημόνιο και την αλυσόδεσαν  στους μηχανισμούς της τρόικα και των ξένων δανειστών.

Ούτε για αυτούς που επανειλημμένα έχουν διασπαθίσει και λεηλατήσει τη δημόσια περιουσία.

Στην ουσία πρόκειται για μια ανοικτή μορφή λογοκρισίας και φίμωσης του Τύπου.

Στην κατ’ επίφαση δημοκρατία και στην ουσία κοινοβουλευτική δικτατορία του μνημονιακού καθεστώτος μέσα στην οποία ζούμε και οι στοιχειώδεις  συνταγματικές ελευθερίες  αναιρούνται.

Πόση θλίψη προκαλούν όλα αυτά.

Όταν στη διπλανή Ιταλία – παρά την επέλαση και εκεί των πολιτικών λιτότητας – ο κορυφαίος πολιτικός παράγοντας και τέως πρωθυπουργός, ο καβαλιέρε Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση.

Για τα μάτια του κόσμου και για «ξεκάρφωμα»;

Έστω κι έτσι ορισμένοι θεσμοί της δικαιοσύνης κάπως λειτουργούν.

Και δεν αποτελούν απλό εξάρτημα της νοσηρής πολιτικής εξουσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: