Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πόσο ακόμη θα προκαλούν οι τοκογλύφοι δανειστές; Νέα ωμή παρέμβαση της Λαγκαρντ



Νέα προκλητική παρέμβαση των δανειστών στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες εξέφρασε την προσωπική προτίμηση της για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. 


Σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Brookings η Κριστίν Λαγκάρντ τάχθηκε υπέρ της συγκυβέρνησης στην Ελλάδα προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. «Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να ενθαρρύνει, να ενισχύσει και να οδηγήσει στην δύσκολη άσκηση που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα. Αυτό είναι επίσης ένα θετικό. Και πρέπει να πω ότι έχω συνεργαστεί με τον Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται ξεκάθαρα σε αυτή την σελίδα και χειροκροτώ τις προσπάθειες του» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.


Πριν από λίγες μέρες η Κριστίν Λαγκάρντ με συνέντευξη της στο κανάλι CBS είχε παρέμβει στα εσωτερικά της Ελλάδας και είχε διαχωρίσει τα ελληνικά κόμματα σε υπεύθυνα και περιθωριακά. 


«Οι εκλογές είναι μια στιγμή κατά την οποία τα υπεύθυνα κόμματα πρέπει να φανούν γενναία και να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Το να καταφύγει κανείς σε περιθωριακά κόμματα που λαϊκίζουν δεν θα ήταν σοφή επιλογή από πλευράς του ελληνικού λαού» είχε πει χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Κοντός ψαλμός, αλληλούια …

Ραντεβού, λοιπόν, στις 6 Μαΐου… και βλέπουμε …  

Από όλους εμάς τους… περιθωριακούς …

Δεν υπάρχουν σχόλια: