Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Σε σκάνδαλο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ εμπλέκονται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες μαζί με επιχειρηματία και γερμανική εταιρεία!




Ένας Έλληνας επιχειρηματίας, υπάρχουν υποψίες ότι  ενέχεται σε σκάνδαλο που εμπλέκει τις μυστικές υπηρεσίες και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη χώρα μας σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Monde. Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο επιχειρηματίας ενέχεται σε απάτη που αφορά τα τελευταία συστήματα που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες με τη χρέωση υπερβολικών ποσών για την προμήθειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα για την υπόθεση αυτή που διεξάγει το ΣΔΟΕ οι ελληνικές υπηρεσίες πλήρωσαν το 2008 επτά φορές παραπάνω (!) αυτά τα συστήματα, που είχαν αγοραστεί για 1 δισεκατομμύριο  ευρώ από τη γερμανική εταιρεία Syborg.


 Σύμφωνα πάντα με τη Monde, ο επιχειρηματίας, ο οποίος εξετάστηκε την Παρασκευή από ανακριτή, προώθησε τη διέλευση του  εξοπλισμού μέσω  offshore εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα θα συνεχιστεί προκειμένου να εντοπίσει πιθανές αθέμιτες συμπράξεις και συμφωνίες, ιδίως στα πλαίσια της μυστικής υπηρεσίας της ΕΥΠ, με τον τότε επικεφαλής της  να εκλέγεται αργότερα με την ακροδεξιά (συγκεκριμένα με το ΛΑΟΣ).

 Το τελικό σχόλιο της εφημερίδας είναι: αν και η διαφθορά θεωρείται ενδημική στην Ελλάδα , παραμένει, ωστόσο, σε πολύ μεγάλο βαθμό ατιμώρητη.

 1 δισεκατομμύριο ευρώ, λοιπόν, για ένα μόνο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας και μια – τι άλλο; - γερμανική εταιρεία.

Και που, προφανώς, θα προωθήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Και για το οποίο στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τίποτε.

Τέτοιου είδους σκανδαλώδεις συμβάσεις αποτελούν βασικό μέρος του χρέους το οποίο βαραίνει τη χώρα και καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για πολλές γενιές.

Μήπως, λοιπόν, πρέπει να αρνηθούμε να πληρώσουμε για όλα αυτά και να διώξουμε κακήν κακώς και αυτούς που επέβαλαν αυτό το χρέος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: