Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Νέα αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών: νέες πιέσεις από την τρόικα αλλά και πανικόβλητες προσπάθειες να διατηρήσουν το ελάχιστο «φύλλο συκής»



Το γαϊτανάκι των εκβιασμών και των υπαναχωρήσεων δεν έχει τέλος.

Η φαρσοκωμωδία της δήθεν διαπραγμάτευσης συνεχίζεται.

Συνολικά έχει στηθεί ένα χωρίς όρια θέατρο του παραλόγου με τελικό θύμα τον ελληνικό λαό.



 Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έθεσε θέμα για μείωση και των βασικών συντάξεων.

Από την άλλη εντείνονται οι τριγμοί στην κυβέρνηση εξαιτίας κυρίως της διογκούμενης λαϊκής οργής.

Προσπαθούν να «διασώσουν» κάποια προσχήματα κάνοντας εξευτελιστικούς ελιγμούς.

Έτσι αναβλήθηκε για αύριο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Έτσι ο μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας, αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε για «επιθετική και συνειδητή ταπείνωση» της Ελλάδας από τη Μέρκελ και το Σαρκοζί ενώ επέμεινε στην πρόταση του να ερωτηθεί το Ευρωκοινοβούλιο για το ζήτημα της Ελλάδας. Αν η Γαλλία και η Γερμανία είχαν άλλους ηγέτες, η τύχη της Ελλάδας και της Ευρώπης θα ήταν διαφορετικές είπε ο Γ.Καρατζαφέρης. Παρομοίωσε δε τη συνάντηση χθες, Δευτέρα, μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας με τη συνάντηση Τσάμπερλεν και Χίτλερ στο Μόναχο.  Ανέφερε ακόμα ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο από τον οποίο ζητά να υπάρξει μία θεσμική απάντηση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τράπεζα της Ελλάδος ή το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τη νομιμότητα της νέας δανειακής σύμβασης.

Προσχηματική ρητορεία από τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, τώρα που το κόμμα του κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις προκειμένου να κερδίσει ορισμένες εντυπώσεις. Άλλωστε τα σώματα στα οποία αναφέρθηκε - Ελεγκτικό Συνέδριο, Τράπεζα της Ελλάδος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – έχουν ευτελιστεί τόσο από την πρακτική των ίδιων των μελών και των επικεφαλής τους όσο και από τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκείται σ’ αυτά από τους κυβερνώντες. Δεν είναι τυχαίο ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε αποφανθεί υπέρ και του πρώτου Μνημονίου!
Όσο για την Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο τι να πει κανείς …

Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπήρξαν δυσχέρειες για την υπαγωγή της νέας σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο κι ότι σ’ αυτό αντιδρά το Νομικό Συμβούλιο.

Από άλλους κύκλους αμφισβητείται και αυτό και θεωρείται ως νέος ελιγμός για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Όποια και αν είναι τα σενάρια που επεξεργάζονται, το σίγουρο είναι πως αυτές τις στιγμές αποτελεί πρώτιστη ανάγκη να δυναμώσει η πίεση από την κοινωνία, τους εργαζομένους, όλους τους Έλληνες πολίτες για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης Παπαδήμου, των ανδρεικέλων και των υποταχτικών της τρόικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: