Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς άλλα λόγια: μειώσεις κατά 22% στους κατώτατους μισθούς, 35% στις επικουρικές συντάξεις και 15.000 απολύσεις άμεσα στο Δημόσιο Τομέα προβλέπει το νέο Μνημόνιο


 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  το νέο Μνημόνιο το οποίο θα αποδεχτεί η τριμερής δοτή κυβέρνηση προβλέπει μειώσεις κατά 22% στους κατώτατους μισθούς, 35% στις επικουρικές συντάξεις και 15.000 απολύσεις άμεσα στο Δημόσιο Τομέα.

 Κι όχι μόνο αυτά:

Καταργείται η  μετενέργεια (ολικώς ή μερικώς), οι ωριμάνσεις, βασικά επιδόματα στον ιδιωτικό τομέα.

Η συντριβή του κατώτατου μισθού οδηγεί αλυσιδωτά και σε περαιτέρω μειώσεις σε όλα τα κλιμάκια, ενώ  συμπαρασύρει ακόμη και το επίδομα ανεργίας και απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με διάλυση.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα  κιόλας διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται άμεσα νέος νόμος – ρύθμιση για το ασφαλιστικό!

Κι έπονται και άλλα δεινά των οποίων ο αριθμός δεν έχει τέλος.

Αφού η ακόρεστη βουλιμία, ο οικονομικός και κοινωνικός κανιβαλισμός  των δανειστών, των «εταίρων» μας και των εγχώριων συνεργατών τους δεν γνωρίζει όρια.

Η απάντηση από τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες πολίτες δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μία:

ΟΧΙ ΤΩΡΑ!

 Να φύγει σήμερα η κυβέρνηση των πολιτικών ανδρεικέλων και των εθελόδουλων υπηρετών της διεθνούς και εγχώριας κερδοσκοπικής ολιγαρχίας.

Όλοι στις σημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Όλοι να συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και των άλλων συνδικαλιστικών φορέων.

Καθημερινή ετοιμότητα, κινητοποίηση και αλληλεγγύη ώστε να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της τρόικα και των οργανέτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: