Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το έγκλημα συντελέστηκε - ήρθε η ώρα για παλλαϊκό ξεσηκωμό και ανατροπή της κυβέρνησης ανδρεικέλων του Λουκά Παπαδήμου



Μετά από μια οπερετικά σκηνοθετημένη παράσταση όπου ο δοτός πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνησή του σε μια μαραθώνια συνεδρίαση υποτίθενται ότι «διαπραγματεύονταν» με την τρόικα, έθεταν τις «κόκκινες γραμμές» τους για να … συμφωνήσουν τελικά σε όλα.

Σε ένα κατάπτυστο  μνημόνιο ντροπής και υποταγής της χώρας για πολλές δεκαετίες.



 Ορισμένοι προσπαθούν ακόμη να παίξουν με τη νοημοσύνη μας.

Όπως ο Αντώνης Σαμαράς  ο οποίος στις τελευταίες δηλώσεις του φάνηκε «περήφανος» και «περιχαρής» γιατί «διέσωσε» ορισμένα ζητήματα ενώ μίλησε ότι «υπάρχει ελπίδα» … με την υπερψήφιση του ίδιου φυσικά και της ΝΔ.

Ή ο Γιώργος Καρατζαφέρης που δήλωσε «Είχα πει από την πρώτη στιγμή πως δεν συζητάω μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όπως και την μείωση της εθνικής μας κυριαρχίας…».

Απίστευτης παχυδερμίας και υποκρισίας δηλώσεις.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό.
 Η χώρα δέχεται και νέα ραπίσματα. Αφού οι σπουδαίοι «εταίροι» μας κάνουν το … δύσκολο και θέτουν και νέους όρους.

«Κορυφαίοι» του χορού οι γερμανοί παράγοντες.

 Να προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή του προγράμματος περικοπών κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. «Ο χρόνος για την επίτευξη λύσεων λιγοστεύει, και το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ και την ευρωζώνη εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την Ελλάδα», τόνισε σήμερα ο γερμανός υπουργός στο Βερολίνο. Προϋπόθεση για την παροχή βοήθειας είναι «η ελληνική πολιτική να μην ομιλεί μόνον αλλά και να πράττει».

Η αναγγελία των μεταρρυθμίσεων δεν επαρκεί, θα πρέπει και να υλοποιηθούν, τόνισε ο Γκ. Βεστερβέλε. «Γιατί οι αναγγελίες από μόνες τους δεν κάνουν ανταγωνιστική μια χώρα και η ανταγωνιστικότητα είναι αναγκαία για να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Η Γερμανία, πρόσθεσε, έχει επιδείξει αλληλεγγύη σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς για την αξιοπιστία της. Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων και των υπευθύνων στην Αθήνα, επανέλαβε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

 Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθυστερεί την ελληνική βοήθεια αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.

 To ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο Γερμανός υπ. Οικονομικών ανακοίνωσε χθες ότι τις επόμενες μέρες θα διαθέσει κατ’ αρχήν μόνο 30 δισεκατομμύρια ευρώ για τη διασφάλιση των τραπεζών, στο πλαίσιο του PSI. Η έγκριση των υπολοίπων 100 δις ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας δεν θα τεθεί καταρχήν σε ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή και θα γίνει το νωρίτερο στα τέλη Μαρτίου, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικό στέλεχος.

Πίσω από την τακτική αυτή της κωλυσιεργίας, αναφέρει η εφημερίδα, κρύβεται ο φόβος μήπως η Αγκελα Μέρκελ δεν λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία από τον κυβερνητικό συνασπισμό για το σχεδιαζόμενο νέο πακέτο βοήθειας.

«Έτσι θα μπορούσε να εγκριθεί πρώτα το κούρεμα του χρέους και μετά να δει κανείς αν πράγματι θα συμμετάσχουν σε αυτό αρκετές τράπεζες», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή η Τρόικα προφανώς δεν μπορεί να δώσει ακόμα το πράσινο φως για το συνολικό πακέτο.

 Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εμπλοκή για την ελληνική συμφωνία σημειώθηκε στο Εuro Working Group νωρίτερα την Πέμπτη. Οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες, έχοντας προφανώς πολιτικές εντολές, απαίτησαν για να γίνει αποδεκτή η συμφωνία των κομμάτων με την τρόικα τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών και θεώρησαν απαράδεκτη την προθεσμία των 15 ημερών για να εξευρεθούν τα 300 εκ. ευρώ.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις πριν από την έναρξη του Eurogroup που έχουν να κάνουν τόσο με το ίδιο το πρόγραμμα όσο και με το PSI. Οι πιο σοβαρές ενστάσεις διατυπώνονται από την Γερμανία. Να σημειωθεί ότι μεθαύριο κλείνει το Γερμανικό Κοινοβούλιο για δύο εβδομάδες και απομένει μόνο η αυριανή ημέρα για την έγκριση των εγγυήσεων για το PSI.

Ο εκπρόσωπος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ντομινίκ Γκάισλερ, πάντως, ανακοίνωσε ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα ενημερώσει αύριο στις 10.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το γερμανικό Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

Προσερχόμενοι στην έκτακτη συνάντηση του Eurogroup αρκετοί υπουργοί (του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ συμπεριλαμβανομένου) δήλωναν ότι απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να ληφθεί το βράδυ της Πέμπτης. 

«Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή της Ελλάδας να πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους για την ισχυρή δέσμευσή τους σχετικά με την υλοποίηση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

 Ενώ στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζονται τριγμοί στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ήδη υπέβαλε την παραίτηση του ο Γιάννης Κουτσούκος από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας αλλά  παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφωνία στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Κουτσούκος δεν γνώριζε τίποτα για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Διάφοροι βουλευτές από τα τρία κόμματα που συγκυβερνούν αφήνουν να διαρρέει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν το νέο μνημόνιο ή πλευρές του. Μόνο που αυτό το ‘έργο’ το έχουμε ξαναδεί.

 Αυτή τη στιγμή όμως δεν χρειάζονται αναλύσεις.



Εκείνο που απαιτείται είναι ο λαϊκός ξεσηκωμός για την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης  των ανδρεικέλων τύπου Παπαδήμου, Παπανδρέου, Σαμαρά, Καρατζαφέρη και όλου του σαπισμένου πολιτικού κατεστημένου που οδηγεί τη χώρα σε εθνική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Ήδη σήμερα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις από τα κόμματα της Αριστεράς.

Αύριο και μεθαύριο προγραμματίζεται γενική απεργία η οποία είναι αναγκαίο να πάρει αποφασιστικά πολιτικά χαρακτηριστικά με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης.

Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων της Ελλάδας μέχρι την τελική νίκη.

Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς να μην βρίσκονται ακριβώς στο ύψος των περιστάσεων, να προτάσσουν διαχωριστικές γραμμές και «μέτωπα» εντός του κινήματος.

Μπορεί οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικάτων να είναι αυτές που είναι. Με γνωστό και καταγεγραμμένο ρόλο.

Όλα αυτά όμως είναι απόλυτη ανάγκη να τα αφήσουμε πίσω. Ένα αποφασιστικό, δυναμικό και όσο γίνεται πιο ενωμένο λαϊκό ρεύμα ανατροπής χρειάζεται να αναπτυχθεί αυτές τις μέρες.

Υπερβαίνοντας τις διαιρέσεις που τελικά εξυπηρετούν την τρόικα, τους υπηρέτες του  μνημονίου και τη διαιώνιση  της πολιτικής τους.

Για να γίνει δυνατόν καταρχάς να φύγει η κυβέρνηση – αίσχος στην πολιτική μας ιστορία.

Και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοπτική.

Ο λαός της Ρουμανίας πρόσφατα έδιωξε κακήν κακώς τον αντίστοιχο πρωθυπουργό «Παπαδήμο» του.

Ήρθε ή ώρα και ο ελληνικός λαός να δώσει τη δική του απάντηση.

 Με τόλμη, αποφασιστικότητα και επιμονή μέχρι τέλους.
 Το τριήμερο που ακολουθεί πρέπει το Σύνταγμα, οι δρόμοι και οι πλατείες της Ελλάδας να πλημμυρίσουν από τη δική μας φωνή, από το δικό μας πάθος.

Ώστε να γίνουν εφιάλτης οι δικές τους νύχτες, οι δικοί τους σχεδιασμοί.

Ήρθε η ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: