Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Παγκόσμια κινητοποίηση συμπαράστασης - η ελπίδα ανατέλλει ... Όλος ο κόσμος το Σάββατο στις πλατείες για την Ελλάδα!



Διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας πραγματοποιούνται το απόγευμα του Σαββάτου σε πολλές πόλεις του κόσμου, με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία.

Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.



Κινητοποίηση προγραμματίζεται και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.

Στον διαδικτυακό τόπο jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα ''Είμαι και εγώ Έλληνας''.

Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: We Are All Greeks





Αναμεταδίδουμε από το http://jesuisgrec.blogspot.com/
Ζωντανή ανταπόκριση από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Ευρώπη
UNE RADIO CE SAMEDI POUR SUIVRE LES MOBILISATIONS POUR LA GRÈCE, HORS DE GRÈCE.

 Έπειτα από συνεννόηση με τον ραδιοφωνικό σταθμό 1431 ΑΜ, το Σάββατο 18/02/2012, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή σύνδεση με Γαλλία και Δανία για να μεταφερθεί το κλίμα από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα υπάρξει ενημέρωση για τις δράσεις στις πόλεις Τουλούζη, Λυών, Γκρενόμπλ από Γαλλία και Κοπεγχάγη από Δανία.

Η εκπομπή στον 1431 θα ξεκινήσει κατά τις 4παρα ώρα Ελλάδος και η θεματική της θα αφορά τις πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό με διάβασμα σχετικών κειμένων.

ΑΚΟΎΣΤΕ LIVE ΕΔΏ:

Οι διαδηλώσεις στη Γαλλία:

MANIFESTATIONS EN FRANCE

Nimes (18/02) : Paris (18/02) : https://www.facebook.com/events/300935383297289/
Havre (20/02)
Communauté française d’Athènes, devant l’ambassade d’Athènes (18/02, 12h)http://img.mp23.ch/clients/mailpro9986/MOTION_AMBASSADE_version_FINALE.pdf




Δεν υπάρχουν σχόλια: