Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Με ωμή τρομοκρατία και εκβιασμούς επιχειρούν να περάσουν το νέο Μνημόνιο – προς κατάρρευση και αναδιάταξη το πολιτικό σκηνικό




 Με ωμούς εκβιασμούς, με πολιτική και ψυχολογική τρομοκρατία ο δοτός πρωθυπουργός μέσα από το διάγγελμά του, ο υπουργός Οικονομικών και επίδοξος δελφίνος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ορισμένοι βουλευτές και στελέχη των δύο μεγαλύτερων – μέχρι στιγμής κομμάτων, καθώς και τα στελέχη της ΕΕ, η Μέρκελ και οι υπουργοί της, επιχειρούν να επιβάλλουν στον ελληνικό λαό το νέο εξοντωτικό Μνημόνιο.

Το δίλημμά τους είναι απλοϊκό αλλά και εξαιρετικά σκληρό.

«Το κοινωνικό κόστος που συνεπάγεται το πρόγραμμα αυτό είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε».

Δήλωνε ο Παπαδήμος στο διάγγελμά του.

Για οικογένειες που δεν θα έχουν το γάλα των παιδιών τους, για τρόφιμα και καύσιμα με δελτίο, για μισθούς που δεν θα πληρώνονται και άλλα παρόμοια, ακούσαμε από τους «σωτήρες» μας.

Κύκλοι της ΕΕ έκαναν λόγο επίσης για οικονομικό και κοινωνικό χάος σε περίπτωση χρεοκοπίας μέχρι και για  … προσφυγή στα όπλα!

Μόνο αυτό που δεν μας είπαν είναι ότι οι δικές τους πολιτικές επιλογές οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτή την κατάντια.

Ότι οι κατά σύστημα και καθ’ έξι ψεύτες και υπεύθυνοι για την οικονομική και πολιτική κατάρρευση, αυτοί που ευθύνονται για ατελείωτο αριθμό σκανδάλων και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, εμφανίζονται τώρα ως οι «πρωτεργάτες της σωτηρίας» και θρηνούν για τα επικείμενα δεινά του ελληνικού λαού.

Από την άλλη, η ατελείωτη υποκρισία των ευρωπαίων «εταίρων» δεν μπορεί να κρύψει την ολική αποτυχία των «προγραμμάτων διάσωσης». Αφού το χρέος που ήταν λιγότερο από 120% το 2009 τώρα έχει εκτιναχτεί σε πάνω από 160%, ενώ η ανεργία καλπάζει πάνω από το 20% τη στιγμή που τα εισοδήματα των εργαζομένων μειώθηκαν ως και 40%.

 Η εφιαλτική πραγματικότητα που αντανακλάται  στη λαϊκή οργή ωθεί και το σαπισμένο πολιτικό σύστημα σε βίαιη αναδιάταξη.

Βουλευτές και των τριών κομμάτων της μέχρι προχθές τριμερούς συγκυβέρνησης διαφοροποιούνται από τις επιλογές των ηγεσιών τους.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βουλευτές του δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τη νέα σύμβαση ανοίγοντας το δρόμο και για διάσπαση του κόμματος που ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει να το διαχειρίζεται ως προσωπική ιδιοκτησία και φέουδο.

Παρόμοια φαινόμενα καταγράφονται και στη ΝΔ.

Ενώ σε αντίστροφη κατεύθυνση κινούνται τα πράγματα στο ΛΑΟΣ αφού οι Βορίδης, Γεωργιάδης αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορούν να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο.


Ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να ενταθεί στο έπακρο η πίεση της λαϊκής κινητοποίησης για άμεση ανατροπή της κυβέρνησης και προσφυγή στις εκλογές.

Όλοι σήμερα στις 5μμ στο Σύνταγμα.

Η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί σήμερα εκεί.

Και θα είναι δυνατή και ξεκάθαρη.

Από την άλλη το σαπισμένο πολιτικό σύστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: