Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Σε πλήρη σύγχυση η «πολιτική ηγεσία» της χώρας δέχεται το ένα ράπισμα μετά το άλλο. Εκβιασμών και προσβολών συνέχεια …



Εντάξει, το Μνημόνιο 2 ψηφίστηκε από τους 199 «πρόθυμους» και «υπάκουους» της ελληνικής βουλής.

 Όμως, η «βοήθεια» δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

 Οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας – λένε – είναι δύσπιστοι …




 Έτσι, η συνεδρίαση του Eurogroup μετατράπηκε σε  … διαρκή τηλεδιάσκεψη.

 Ζητήθηκαν και οι υπογραφές των αρχηγών των κομμάτων, τις οποίες έστειλαν ταχύτατα και πρόθυμα …

(Δεν έχει πει κανείς σ’ αυτά τα αγόρια ότι ορισμένα πράγματα μεταξύ των οποίων και την υπογραφή τους δεν πρέπει να τα βάζουν όπου κι όπου;)

Όμως, ούτε κι αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο «πολύς» Σόιμπλε έκανε μια ακόμη ωμή παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της  χώρας:

 Ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε να μην γίνουν άμεσα εκλογές, να συνεχίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου και μάλιστα ακόμη πιο «κλειστή» με τη συμμετοχή λίγων τεχνοκρατών.

Για να μας υπενθυμίσει ότι ορισμένοι στη Γερμανία και στην Ευρώπη θεωρούν την Ελλάδα ως προτεκτοράτο τους όπου μπορούν να επεμβαίνουν κατά το δοκούν.




 Κάπου εδώ «ξύπνησε» ο από καιρό σε λήθαργο ευρισκόμενος Πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δήλωσε:  «Δεν δέχομαι να λοιδορεί την πατρίδα μου ο κ. Σόιμπλε. Δεν το δέχομαι ως Έλληνας. Ποιος είναι ο κύριος Σόιμπλε που μπορεί να λοιδορήσει την Ελλάδα;»

 Πολύ αργά και καθυστερημένα, βεβαίως. Γιατί οι τελευταίες δηλώσεις του Σόιμπλε αποτελούν λογική συνέχεια της μέχρι σήμερα πολιτικής και στάσης της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.




 Υπάρχουν, όμως, πάντα και οι πολύ πρόθυμοι Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι μπορούν να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως». Να ξεπεράσουν και τη φωνή των κυρίων τους. Όπως, για παράδειγμα, η ανεκδιήγητη Άννα Διαμαντοπούλου, που μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι «έγκλημα αν γίνουν τώρα οι εκλογές»!

 Γι’ αυτήν είναι προτιμότερο «να αναλάβουν τους κρίσιμους τομείς έξι υπουργοί -που θα είναι αποφασισμένοι να μην κατέβουν στις επόμενες εκλογές- να προωθήσουν όλα τα μέτρα έως τον Ιούνιο και η Βουλή να ελέγχει την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος ανά 15 ημέρες».

 Ορισμένοι μπροστά στο προσωπικό πολιτικό – και όχι μόνο – συμφέρον δεν διστάζουν να αγνοούν τις προσβολές που δέχεται η χώρα, να «ξεχνούν» τη δραματική κατάσταση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και επιμένουν πεισματικά να μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους.

 Ούτε όλα αυτά είναι αρκετά για τους μεγάλους μας «συμμάχους». Έτσι αφήνονται διαρροές του στιλ ότι η «βοήθεια» μπορεί να δοθεί τελικά μετά τις … εκλογές ενώ συνεχίζεται ένα ατελείωτο σήριαλ εκβιασμών και ιταμών απαιτήσεων.




 Στο Βερολίνο, βεβαίως, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, Αρνήθηκε να σχολιάσει εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τις αναφορές πως εξετάζεται τρόπος αναβολής του δεύτερου πακέτου προς την Ελλάδα, ενώ η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει πως το Βερολίνο πιέζει την Αθήνα για έξοδο από την Ευρωζώνη.

 Ωστόσο, πυκνώνουν οι «διαρροές» για σενάρια καθυστέρησης του πακέτου στήριξης μέχρι τις εθνικές εκλογές. Αφού, αξιωματούχοι της ευρωζώνης, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εξετάζουν την καθυστέρηση εκταμίευσης μέρους ή ακόμη και του συνόλου των χρημάτων που περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα.

 Ένας ατελείωτος φαύλος κύκλος που ο μόνος που μπορεί να τον «σπάσει» είναι ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: