Σάββατο 1 Μαΐου 2010

SOS: Πολιτικά βαμπίρ στις οθόνες

Ίσως, γιατί είναι της μόδας η … βαμπιρολογία  - αυτό δείχνει το Twilight και το New Moon, οι συζητήσεις σε νεανικά στέκια, κυρίως κοριτσιών, αλλά και η διάδοση βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο  - ίσως, λέμε, γι’ αυτό επέλεξε το σοβαροφανές MEGA χτες το βράδυ να μας επιφυλάξει μια … ευχάριστη έκπληξη.

 Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες άκουγαν άναυδοι τα ασύλληπτα μέτρα της κυβέρνησης για περικοπές μισθών και συντάξεων, το καλό κανάλι επέλεξε να παρουσιάσει ένα πολιτικό βαμπίρ από τα παλιά.
  Τον επίτιμο πρόεδρο …. – το όνομα δεν το λέμε, φτου φτου, για καλό και για κακό, καταλαβαίνετε τώρα!
  Ο οποίος με τη γνωστή του ανιδιοτέλεια ανέλαβε το χρέος να μας κανοναρχήσει, να μας συμβουλέψει, να μας πει το πόσο συνυπεύθυνοι είμαστε όλοι. Και άλλα τέτοια …

  Εντάξει, δεν είναι τόσο συμπαθής όσο ο ρομαντικός και μελαγχολικός ήρωας στο Twilight, αλλά διαθέτει ζωντάνια και … πειστικά επιχειρήματα, βγαλμένα από το … ψυγείο.

Άλλωστε αυτό που προτείνουν οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι η νεκρική σιωπή, η νεκρική ακαμψία τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και πολύ περισσότερο για τους νέους.
  Κάτι που σ’  εκείνους χαρίζει την …  αιωνιότητα.

 Καλά, το σοβαρό (:) κανάλι δεν έχει ακούσει τίποτε για κάποια Siemens, για κάποια “δώρα” σε “οικιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό” σε μέλη της γνωστής οικογενείας, και άλλα τέτοια που, όπως φαίνεται, πολύ γρήγορα ξεχνιούνται σ’ αυτή τη χώρα. Και θάρθουν αυτοί οι άνθρωποι να  μας μιλήσουν για χρηστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση, για το συμμάζεμα της οικονομίας, για νέα πολιτικά ήθη και άλλα παρόμοια;

  Όμως, ακούω ότι και άλλα βαμπίρ βγαίνουν στην επιφάνεια αυτές τις νύχτες.
Κάτι ο Σημίτης έκανε διάλεξη λέει στη Γερμανία για να προτείνει λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας …. ( Ναι, ναι, πρόκειται για τον ίδιο Σημίτη που επί πρωθυπουργίας του έγινε το πάρτυ του Χρηματιστήριου ).

Κάτι τέως υπουργοί του  που κάνουν ομιλίες και προτείνουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα, παρέα με δημοσιογράφους μεγάλων εκδοτικών ομίλων. Κάτι Αλογοσκούφηδες … και άλλοι πολλοί.

Εμείς έχουμε να προτείνουμε κάτι.

Πέρα από τα … σκόρδα και άλλα ξόρκια ( χρήσιμα κι αυτά βέβαια ), να κλείσουμε όλοι τις τηλεοράσεις. Ειδικά στη ζώνη εκείνεη της πολιτικής αποβλάκωσης, με τους σοβαροφανείς και καλοβολεμένους Πρετεντέρηδες και λοιπούς.

Κι ας βγούμε λίγο και στους δρόμους να ξεσκονίσουμε τους φωνητικές μας χορδές, κι  όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: