Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σοκ και δέος για τους μισθωτούς. Χαμόγελα για τις αγορές

Λοιπόν, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά: όταν “χαμογελούν” οι περίφημες “αγορές” νέες οδυνηρές μέρες περιμένουν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους ανθρώπους. Όλους εκείνους που μοχθούν πραγματικά και δεν “μιζάρουν” πάνω σε φούσκες, κερδοσκοπικά παιχνίδια και στην άγρια εκμετάλλευση των οικονομικά αδυνάτων.

Άλμα ανακούφισης 7,14% στις αγορές” όπως αναφέρουν τα “ΝΕΑ” αφού “ το χρηματιστήριο κατέγραψε βίαιη αντίδραση προς τα πάνω και έκλεισε με άνοδο 7,14% στις 1.829,29 μονάδες, στον απόηχο των εξελίξεων για την παροχή ευρω-βοήθειας στην Ελλάδα.”

Στον ίδιο απόηχο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προκειμένου να εξασφαλίσει τη “βοήθεια” των 120 δισ. ευρώ από την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ εξαπολύει εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων και εναντίον της ελληνικής κοινωνίας ένα μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυριότερα μέτρα του πακέτου θα είναι:

-Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και των αντίστοιχων συντάξεων στον δημόσιο τομέα

-Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

-Μείωση στις υψηλές συντάξεις, με μικρές αυξητικές διορθώσεις στις πολύ χαμηλές συντάξεις

-Αύξηση κατά 10% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ

-Αύξηση του ορίου των απολύσεων


Στην περίπτωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η αύξηση κατά 10% σημαίνει ότι η μέση πανελλαδική τιμή που κινείται σήμερα στα επίπεδα των 1,446 ευρώ, μετά την αύξηση των φόρων θα διαμορφωθεί στα 1,53 – 1,54 ευρώ”.

Σοκ και δέος λοιπόν με πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά για την κοινωνική αγριότητα και αναλγησία τους μέτρα που αποκαλύπτουν ότι πρωθυπουργός και κυβέρνηση έχουν απωλέσει πλήρως την επαφή με την κοινωνία, ότι λειτουργούν απλώς ως εντολοδόχοι των ξένων οικονομικών και κερδοσκοπικών κέντρων και προφανώς βρίσκονται σε καθολική ρήξη και πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή εντολή των τελευταίων εκλογών.

Τα μέτρα αυτά θα προκαλέσουν την κοινωνική έκρηξη και αντίδραση.

Στο τέλος αυτής της καταιγίδας όσοι προσυπογράφουν αυτές τις επιλογές, πού θα βρεθούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: