Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η κοινωνική σύγκρουση τώρα μόλις αρχίζει. Στον απόηχο των διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά

Χιλιάδες εργαζόμενοι, πολίτες κάθε ηλικίας και πάρα πολλοί νέοι βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Θα μπορούσε να είμαστε περισσότεροι.

Να είμαστε και πιο ενωμένοι.

Μα έτσι κι αλλιώς η αναμέτρηση με τα μέτρα της κυβέρνησης, της “τρόικας” και όλων αυτών, τώρα μόλις αρχίζει.

Η αγανάκτηση από το “πρόγραμμα” κοινωνικής και οικονομικής ισοπέδωσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας σωρεύεται καθημερινά και οδηγεί τους πολίτες σε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Ήδη προγραμματίζονται οι διήμερες απεργίες, Τρίτη και Τετάρτη, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, η απεργία της ΓΣΕΕ, του ΠΑΜΕ, αλλά και άλλων κλάδων την Τετάρτη.

Εμείς καταγράφουμε ορισμένα στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.
Προανάκρουσμα όσων θα ακολουθήσουν.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου μετανάστες εργάτες διαδηλώνουν έξω από την Ελληνική Βουλή, ενώνοντας τη φωνή τους με τους Έλληνες εργαζόμενους.

Αυτή η κρίση και οι άγριες πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυρίαρχοι δεν κάνουν διακρίσεις σε χρώματα και φυλές.

Άλλωστε οι πολιτικές και της τωρινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, απειλούν να κάνουν την Ελλάδα, το “Μπαγκλαντές” της Ευρώπης (κι αυτό δεν το λέμε καθόλου ρατσιστικά. Απλώς θέλουμε να τονίσουμε την απάνθρωπη και ανάλγητη “αύρα” που φέρνουν αυτά τα μέτρα όσο και το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμά τους).

Συνεπώς, ίσως και η υπέρβαση της κρίσης απαιτεί τον κοινό αγώνα όλων εκείνων ανεξαρτήτως ηλικίας, “ράτσας”, εθνικής προέλευσης, κινδυνεύουν να ισοπεδωθούν και να ενταφιάσουν τα όνειρά τους.

Κι αυτό βέβαια όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά με δράσεις ευρωπαϊκές και διεθνείς.






Δεν υπάρχουν σχόλια: