Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Απάντηση στο ΔΝΤ και στην πολιτική της κυβέρνησης οι κινητοποιήσεις


  Εντείνονται οι  κινητοποιήσεις των εργαζομένων  απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στην άμεση ανάμιξη του ΔΝΤ που προοιωνίζεται και νέα πιο επώδυνα μέτρα.

 

  Σήμερα απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με την ΑΔΕΔΥ, καθηγητές και δάσκαλοι, δημοτικοί υπάλληλοι με την ΠΟΕ ΟΤΑ, και άλλοι κλάδοι.

 

  Ολοκληρώνεται σήμερα και η διήμερη απεργία του ΠΑΜΕ.

 

 Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. και από το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα  στις 12.

 

  Φαίνεται ότι υπάρχει μια πιο αυξημένη συμμετοχή σ’ αυτές τις κινητοποιήσεις. Γνωρίζουμε βέβαια ότι σ’ ένα σημαντικό τμήμα των εργαζομένων υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και αμφιβολίες για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την αξιοπιστία των ηγεσιών του, για την δυνατότητα επιτυχίας των στόχων του ή και για το κατά πόσο υπάρχει μια επεξεργασμένη στρατηγική απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

 

 Θα θέλαμε να πούμε ότι οι ενστάσεις αυτές έχουν ισχυρή βάση. Ωστόσο σε μια κατάσταση όπου διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια στρατηγική ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος, όπου προβάλλει απειλητικά η εξάρθρωση βασικών εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των τελευταίων πενήντα χρόνων, είναι αναγκαία η μέγιστη συμμετοχή εργαζομένων και πολιτών στις κινητοποιήσεις.

 

  Και για να ανατραπούν πολιτικές και μεθοδεύσεις όπως αντίστοιχα είχε συμβεί με το ασφαλιστικό Γιαννίτση.

 

  Αλλά επιπλέον για να αλλάξουν καταστάσεις και στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, στη δομή και λειτουργία του, να αναιρεθούν διαχωριστικές γραμμές που θέτουν μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

  Κι αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως με τη συμμετοχή, την πρωτοβουλία και την ενεργητική παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: