Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Γενική Απεργία σήμερα - απάντηση στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στον προϋπολογισμό και την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το Δημόσιο αναμένεται να παραλύσει με τις περισσότερες υπηρεσίες να υπολειτουργούν ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία. 

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθηναίων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι (6) χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν», τονίζει στην ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
 
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως "η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων».


Εντάξει, στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Απέναντι στην εφιαλτική προοπτική που δημιουργούν τα εξοντωτικά μέτρα του Τρίτου Μνημονίου.


Το οποίο ψήφισε και υλοποιεί η "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση - μαζί με τους ΑΝΕΛ αλλά και την ουσιαστική στήριξη των παλιότερων μνημονιακών κομμάτων.

Η κυβέρνηση η οποία αναζητεί "συναίνεση"  αλλά και νέα δεκανίκια σε κάποιους ... Λεβέντες!

Την ίδια στιγμή που ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα το τμήμα Εργατικής Πολιτικής υποτίθεται ότι στηρίζει την απεργία και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν σ' αυτήν.

Αλήθεια, ενάντια σε ποιον;

Ο πολιτικός παραλογισμός - και στην ουσία η ωμή εξαπάτηση - στο μεγαλείο του ....

Και ποιοι καλούν σε αυτή την απεργία;

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ,  οι κατά τα άλλα πλήρως συμβιβασμένες και ενταγμένες μέσα στο πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο που τις απεργίες τις έχουν για απλή καταγραφή και εκτόνωση των κοινωνικών πιέσεων.



Και το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ στη γνωστή μοναχική του διαδρομή - Ομόνοια, Σύνταγμα ... μια βόλτα και καταγγελία των πάντων ...

Το ξαναλέμε στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις απεργίες και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αλλά έχει γίνει προφανές  - και το αποδεικνύει η πεντάχρονη εμπειρία της πάλης εναντίον των Μνημονίων και ειδικότερα η τραγική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - ότι απαιτείται κα΄τι ριζικά διαφορετικό.

Απαιτείται ένα άλλο σχέδιο, μια άλλη προοπτική για το κίνημα.

Μια άλλη αντίληψη για την αυτόνομη, ταξική πορεία των συνδικάτων πέρα από τις αυταπάτες, την πολιτική και κομματική κηδεμόνευση και χειραγώγηση.

Απαιτείται ανασύνταξη και ανασύνθεση των δυνάμεων - κοινωνικών και πολιτικών - που  επιθυμούν να αγωνιστούν για μια ουσιαστικά ριζοσπαστική λύση.

Απέναντι στο σημερινό τέλμα ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: