Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Άσαντ: Κερδίζουμε τον ISIS λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών

από τον Μ ...
Λόγω των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών, ο στρατός τώρα κερδίζει εδάφη των τρομοκρατών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ μιλώντας στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV. Πρόσθεσε ότι οι τζιχαντιστές υποστηρίζονται από το εξωτερικό και κυρίως από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ
«Μετά από τη συμμετοχή των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, και τώρα μπορώ να πω ότι ο στρατός έχει κάνει πρόοδο σχεδόν σε όλα τα μέτωπα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορείς να πολεμήσεις την τρομοκρατία με αεροπορικές επιδρομές. Χρειάζεσαι στρατό στο έδαφος. Οι Αμερικανοί πολεμούν μόνο μέσω των αεροπλάνων τους», δήλωσε ο πρόεδρος. 

«Τι γίνεται με τους Ρώσους; Εξαρτώνται από τα συριακά στρατεύματα στο έδαφος. Συνεργάζονται μαζί μας», τόνισε. Η βασική διαφορά είναι, σε αντίθεση με τους Ρώσους ότι οι Αμερικανοί δεν συνεργάζονται με τις χερσαίες δυνάμεις, πρόσθεσε.

Όπως είπε, δεν υπάρχει καμία ομάδα της αντιπολίτευσης στη Συρία, υπάρχουν μόνο μαχητές και τρομοκράτες.

Η «αντιπολίτευση», για τον Σύρο Πρόεδρο, «είναι πολιτικός όρος, όχι στρατιωτικός. Κάθε φορά που κρατάς ένα πολυβόλο, είσαι ένας μαχητής, είσαι ένας τρομοκράτης», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν μπορείς να λες «αντιπολίτευση» ανθρώπους που κρατούν πολυβόλα», πρόσθεσε.
Ο Σύρος Πρόεδρος τόνισε ότι Ισλαμικό Κράτος εξαρτάται από την υποστήριξη άλλων χωρών. Οι βασικοί υποστηρικτές του, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Όπως είπε, η τουρκική υποστήριξη είναι σημαντική για τον ISIS λόγω του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, που είναι μια από τις βασικές πηγές χρηματοδότησής του.

Αντίθετοι στην επιβολή της βούλησης της Δύσης στη Συρία, Πούτιν και Χαμενεΐ
Την κοινή αντίθεσή τους στην επιβολή της βούλησης «διεθνών δυνάμεων» στις εξελίξεις στη Συρία εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τη Δευτέρα
Οι δύο άντρες, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, συναντήθηκαν στο περιθώριο του Φόρουμ Χωρών Εξαγωγής Φυσικού Αερίου (GECF), στην Τεχεράνη.

Ρωσία και Ιράν αποτελούν τους βασικούς συμμάχους του κοσμικού, φιλοσιιτικού καθεστώτος του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
«Να πρωτοστατήσει ο συριακός στρατός»

Μολονότι Μόσχα και Τεχεράνη αντιτίθενται στο σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος, όπως και η Δύση, θεωρούν ότι στη μάχη εναντίον του πρέπει να πρωτοστατήσει ο συριακός στρατός, τον οποίο ενισχύουν, η μεν Ρωσία από αέρος, το δε Ιράν με δυνάμεις στο έδαφος.

Οι δυτικές δυνάμεις, από την άλλη πλευρά, προκρίνουν για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τη βοήθεια προς τους αντικαθεστωτικούς Σύρους αντάρτες, οι οποίοι διεξάγουν διμέτωπο αγώνα, τόσο κατά του Ισλαμικού Κράτους όσο και κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Η πρώτη από αέρος «απάντηση» της πληγωμένης Γαλλίας στις ενέργειες του ISIS
Tις πρώτες της αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσε σήμερα η Γαλλική Αεροπορία, με συνολικά 26 αεροσκάφη τύπου Rafal που έχουν ως βάση το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/rafal1448295021.jpg
Εκτός αυτών, η γαλλική Αεροπορία ήδη διαθέτει 12 μαχητικά σε βάσεις στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Φρανσουά Ολάντ για μεγαλύτερη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο κατά του ISIS, ήρθε μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 13ης Οκτωβρίου στο Παρίσι, των οποίων την ευθύνη ανέλαβε αμέσως το Ισλαμικό Χαλιφάτο. 
Την ίδια στιγμή η Αστυνομία του Βελγίου δήλωσε πως συνέλαβε πέντε ακόμη άτομα, στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού που έχει εξαπολύσει κατά των τρομοκρατών.
Η Μόσχα ξεκίνησε διαδικασίες για την παράδοση των S-300 στο Ιράν
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/s-300_-_edm_april_16__20151448294616.jpg

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Ρωσία δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Μόσχα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παράδοση των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 στην Τεχεράνη. Ρωσία και Ιράν είχαν υπογράψει συμβόλαιο στις 9 Νοεμβρίου για την παράδοση των S-300.
 
Το συμβόλαιο πήρε το «πράσινο φως» μετά την αναστολή των διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν νωρίτερα φέτος κατόπιν της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: