Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Το ιερό βλέμμα του ικέτη

  από τον Μ ...
Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με παρατηρητές και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ακόμη και με γκλομπ επιχείρησαν να εμποδίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ τη μαζική είσοδο των προσφύγων στο έδαφος της χώρας, ωστόσο, λόγω της βροχής και του μεγάλου συνωστισμού στην ουδέτερη ζώνη, υποχώρησαν και επέτρεψαν σε μεγάλες ομάδες προσφύγων να περάσουν τα σύνορα.
Εξετάζει τον ενδεχόμενο του φράχτη η ΠΓΔΜ
Φτάνουν 4.487 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά
Μυτιλήνη, ώρα 6:30 το πρωί...
πλατεία Σαπφούς σε εκλογικό φόντο και μια βίλα προσφύγων
Στο λιμάνι του Πειραιά εντός της ημέρας δύο πλοία από τη Μυτιλήνη με 4.225 πρόσφυγες...
Το 5ο γεμάτο πλοιάριο που φτάνει στη Λέσβο την ίδια μέρα....
Πρόσφυγες στη Μυτιλήνη φωνάζουν ρυθμικά «ευχαριστώ».....
Συνολικά 3.321 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε μια ημέρα στην Ουγγαρία, σύμφωνα με στοιχεία της ουγγρικής αστυνομίας. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που επιδιώκουν να ταξιδέψουν από τη Σερβία μέσω Ουγγαρίας στη δυτική Ευρώπη  ξεπερνάει τους 22.000...
Η Ουγγαρία σηκώνει φράχτες, η Βοσνία ίσως εξελιχθεί σε νέο κόμβο των προσφυγικών ροών
Οι αρχές της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης προετοιμάζονται για εισροή μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών μετά από αναφορές ότι οι πρόσφυγες μπορεί να αλλάξουν διαδρομή του ταξιδιού τους προς τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. και να μετακινηθούν από τη Σερβία προς τη Βοσνία και την Κροατία.
Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας
Ούγγροι αστυνομικοί ψεκάζουν οικογένεια προσφύγων που προσπαθεί να περάσει τα σύνορα



Δεν υπάρχουν σχόλια: