Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσκοπήσεων συνέχεια ... "ντέρμπι για την πρωτιά" ....


Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, για το Βήμα της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώσει 26,5% έναντι 25,9% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό εννιά κομματικής Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 26,5%, η ΝΔ στο 25,9%, η Χρυσή Αυγή στο 6,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 5,8%, το ΚΚΕ στο 5,3%, το Ποτάμι στο 5,1%, η Λαϊκή Ενότητα στο 4,7%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 3% . Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%.

Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής



Στη δημοσκόπηση της Marc για το Έθνος της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,4% έναντι 24% για τη Νέα Δημοκρατία σε σκηνικό οκτακομματικής Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 24,4%, η ΝΔ στο 24%, η Χρυσή Αυγή στο 5,9%. Το Ποτάμι στο 5,1%, το ΚΚΕ στο 4,8%, ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στο 4,3%, η Λαϊκή Ενότητα στο 3,6%, η Ένωση Κεντρώων στο 3,6%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται με ποσοστό 2,8%. Στο 14,1 προσδιορίζεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Στην παράσταση νίκης, το 59,4% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 24,3% η ΝΔ.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και δείτε ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής


Εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι σίγουρα αποτελεί μεγάλη "επιτυχία"  της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα να επαναφέρει την βαριά ηττημένη ΝΔ μόλις πριν επτά μήνες σε θέση βασικού διεκδικητή της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα ... 

Όχι βεβαίως παράδοξο αφού η μνημονιακή πολιτική αποτελεί πλέον κοινό δόγμα των μεγαλύτερων αυτή τη στιγμή κομμάτων ... 

Και ο  ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαψεύσει όλες τις προσδοκίες που ο ίδιος πρωτίστως είχε καλλιεργήσει ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: