Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μπροστά η ΝΔ με 0,3% σε δημοσκόπηση της GPO για το MEGA


Θα μας πείτε "κοίτα ποιος μιλάει" - το πολύ "αμαρτωλό"  Μεγάλο Κανάλι ...

Όμως, είχαμε προειδοποιήσει ότι η συντηρητική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Τσίπρα πρώτα απ' όλα θα ευνοούσε τις πιο "αυθεντικές δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.



Στη δημοσκόπηση, λοιπόν, της GPO για το Mega καταγράφεται αυτή η εξέλιξη καθώς η ΝΔ προηγείται με 0,3%. Συγκεκριμένα, πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με 25,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. 

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,1%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 5,3% και το Ποτάμι 4,6%. Οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο όριο εισόδου στη Βουλή στο 3% και οι Ένωση Κεντρώων στο 3,2%. 

Αναποφάσιστο δηλώνει το 12,8% των ερωτηθέντων. 

Στο ερώτημα εάν ήταν αναγκαία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες οι πολίτες απαντούν αρνητικά. Συγκεκριμένα το 66,7% δηλώνει ότι δεν ήταν αναγκαίες οι πρόωρες εκλογές και μόλις το 32,9% απαντά ότι ήταν αναγκαίες. 



Για το ενδεχόμενο αυτοδύναμης κυβέρνησης οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 50,6% ζητούν αυτοδυναμία και μόλις το 31,4% της ΝΔ ζητά το ίδιο. Υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας τάσσεται το 45,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% της ΝΔ. 




Επιπλέον οι 7 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά την διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 





Φυσικά πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις.

Όμως, ορισμένα προβλήματα καταγράφονται και στα ευρήματα τους - χώρια που λειτουργούν συνήθως ως κατευθυντήριοι μοχλοί για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, ειδικότερα των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: