Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Επιστολή Τσίπρα σε Γιούνκερ όπου στην ουσία αποδέχεται την αξιολόγηση και τους στόχους που θέτουν οι δανειστές!

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε σήμερα ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Κομισιόν, στην οποία ο κ. Τσίπρας αναφέρεται στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους θεσμούς. 




Στην ουσία με την επιστολή του ο πρωθυπουργός  παραδέχεται ότι τα μέτρα και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται στην κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου (της συνέχειας δηλαδή των Μνημονίων και της δανειακής σύμβασης).


Κάνει λόγο για αποδοχή των "απαιτήσεων των θεσμών" ( = της τρόικας ) για την κάλυψη των οικονομικών στόχων για το 2015 - 2016.

Αποδέχεται την "αξιολόγηση" των "θεσμών" και τη φυσική κατάληξή  τους  που είναι η απαίτηση  τους για τα πρόσθετα οικονομικά μέτρα για το 2015 και 2016 που θα φτάνουν στο 1,5% του ΑΕΠ για το 2015 και του 2,87% για το 2016.

Σύμφωνα με την επιστολή του πρωθυπουργού οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τους Ευρωπαϊκούς "θεσμούς" και το ΔΝΤ θα έχουν ως αποτέλεσμα μια αύξηση στα δημόσια έσοδα (βασικά δηλαδή μέσω της φορολογικής λαίλαπας) της τάξης του 1,51% για το 2015 και 2,87% του ΑΕΠ για το 2016.


Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι έσοδα και πόροι θα προκύψουν από "διοικητικά μέτρα" που προτείνονται και υπολογίζεται  ότι θα έχουν ως αποτέλεσμα  περίπου 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και 1,31% για το 2016.


 Τα "διοικητικά" αυτά μέτρα θα συνδέονται φυσικά με περικοπές δαπανών σε καίριους τομείς, όπως η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική ασφάλιση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό  οι στόχοι και τα μέτρα αυτά καλύπτουν τους στόχους και τις απαιτήσεις των δανειστών και των "θεσμών".

Τώρα, αν όλα αυτά  δεν είναι άγρια ΛΙΤΌΤΗΤΑ και διαιώνιση των ΜΝΗΜΟΝΊΩΝ  - τότε τι άλλο είναι;

Να την χαιρόμαστε,  λοιπόν, την επικείμενη "Νέα Συμφωνία" και την αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα αγωνιζόταν κατά της λιτότητας, θα "έσκιζε" το Μνημόνιο σε μια νύχτα, θα έκανε τις "αγορές να χορεύουν πεντοζάλη" και η οποία διαπραγματεύτηκε "ανυποχώρητα" για να φτάσουμε σ' αυτή τη νέα κατάντια .... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: