Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Υπογράφεται η νέα συμφωνία υποταγής; Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες του Τσίπρα με τους "θεσμούς" ...


Όπως μεταδίδουν ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία βγήκε ¨λευκός καπνός" από τη συνάντηση Τσίπρα και της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους των "θεσμών" - της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.


Μάλλον πρόκειται για τη "staff level agreement" που οι δανειστές έθεταν ως βασική προϋπόθεση για την υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Εάν είναι έτσι τα πράγματα προχωράμε ταχύτατα - μπορεί και σε μια ώρα - στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ό,τι και να γίνει, όποιοι όροι και να περιλαμβάνονται - είτε είναι αυτοί της ελληνικής πλευράς με τα 8 δισ. πρόσθετων μέτρων, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεχαρβάλωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και άλλα πολλά - είτε έχει "συμπληρωθεί" με νέους επαχθείς όρους και μέτρα, όπως ήθελαν το ΔΝΤ και οι "εταίροι", τίποτε δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια ότι πρόκειται για νέο Μνημόνιο, για μια νέα επονείδιστη συμφωνία που θα αλυσοδέσετε μακροπρόθεσμα το λαό μας και θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας δίνοντάς την βορά στα χέρια των δανειστών - τοκογλύφων και των εγχώριων συνεργατών τους.

Με μια μικρή διαφορά; αυτή τη φορά με τη σφραγίδα της "Αριστεράς".

Λογικό επακόλουθο από τη στιγμή που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την προεκλογική δημαγωγία επέλεξε το δρόμο του συμβιβασμού - ¨έντιμου"  στην αρχή, "επώδυνου" στη συνέχεια, καταστροφικού που τείνει να ολοκληρώσει την καταστροφή των εργασιακών, κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Πρόκειται για το Βατερλό της "πρώτης αριστερής κυβέρνησης" που δεν πρέπει να γίνει και "βατερλό' για το λαό μας.

Υπάρχει, βέβαια, κάτι να "στραβώσει" την τελευταία στιγμή.

Σ' αυτή την περίπτωση δεν θα πρόκειται για "επιλογή" της κυβέρνησης αλλά για πολύ σκόπιμη εξώθηση των εξελίξεων σ' αυτή την κατεύθυνση από τους δανειστές και τους ηγετικούς κύκλους της Ευρώπης και του διεθνούς καπιταλισμού.

Οι λόγοι είναι πολλοί και θα μπορέσουμε να τους παρουσιάσουμε και σε άλλη ευκαιρία.

Οπωσδήποτε βρισκόμαστε μπροστά σε πυκνές πολιτικές εξελίξεις.

Ένα ζήτημα είναι αν και πώς θα περάσει η νέα συμφωνία από τη Βουλή.

Η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας;

Ή θα έχουμε τριγμούς, διαρροές ή και αποχωρήσεις από τους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ ή και από τους ΑΝΕΛ;

Θα υπάρξει στήριξη - στην ουσία μιας νέας πλειοψηφίας - από τις "ευρωπαϊκές" δυνάμεις, ΝΔ, "Ποτάμι",  ΠΑΣΟΚ;

Ή μπορεί να΄ε΄χουμε και πτώση της κυβέρνησης, νέες εκλογές, δημοψήφισμα και άλλα τινά;

Προκειμένου να φτιαχτεί ένας νέος κοινοβουλευτικός συσχετισμός που θα στηρίζει μακροπρόθεσμα τις επιλογές της υποδούλωσης και της διασφάλισης των συμφερόντων των δανειστών και της ολιγαρχίας;

Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση και εξέταση  τις επόμενες ώρες και ημέρες ...

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε εμείς είναι ότι δεν πρέπει  να γίνουν όλα αυτά ερήμην του λαού και του κοινωνικού κινήματος.

Που πρέπει να αφυπνιστεί και δώσει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις.

Γιατί η περίοδος των συλλογικών αυταπατών τις οποίες πολύ επιδέξια και σκόπιμα καλλιέργησε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πλησιάζει στο οδυνηρό τέλος της.

Σημασία έχει ν' ανοίξει μια νέα περίοδος κοινωνικών αγώνων για την ουσιαστική απελευθέρωση του λαού μας από τα δεσμά των Μνημονίων, του εξοντωτικού χρέους.

Κι αυτή δεν θα μας τη χαρίσει κανείς ...

Πρέπει να την κερδίσουμε εμείς με τον αγώνα μας!





Δεν υπάρχουν σχόλια: