Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Δωδεκάχρονος με ψεύτικο όπλο έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

του Μ ….
Την ώρα που η αμερικανική κοινή γνώμη αναμένει την τελική απόφαση για τη δολοφονία από αστυνομικούς του Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, τον περασμένο Αύγουστο στο Μιζούρι, ο Ταμίρ Ράις ένα 12χρονο παιδί στο Κλίβελαντ είναι το επόμενο θύμα της αστυνομικής ασυδοσίας.
http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/12yr-old-usa.jpg?itok=BOwAVKMY

  Όλα άρχισαν όταν κάποιος τηλεφώνησε στην αστυνομία και κατήγγειλε ότι ο 12χρονος κραδαίνει ένα πιστόλι, με αποτέλεσμα να τρομάζουν οι περαστικοί, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί αν πρόκειται για αληθινό όπλο.
Στο σημείο έφθασαν δύο αστυνομικοί. Ο πρώτος είχε μόλις ένα χρόνο προϋπηρεσίας, ο δεύτερος περισσότερα από 10 χρόνια… το κλασικό «ζευγάρι» του νέου και του παλιού όπως πολύ ωραία έχουν εμφυσήσει οι ταινίες του Χόλυγουντ, θέλοντας να προβοκάρουν την ισορροπημένη φιλοσοφία των  αρχών, δηλαδή το συνδυασμό του ενθουσιασμού με την εμπειρία.
Ο Ταμίρ, σύμφωνα με την αστυνομία, αρνήθηκε να υπακούσει εντολή των αστυνομικών να σηκώσει τα χέρια του και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε δύο φορές. Είπαν ότι τράβηξε το όπλο από το παντελόνι του…
http://stokokkino.gr/photos/500x/79218235_792182341416817372.jpg
Ο μικρός ξεψύχησε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο και το όπλο αποδείχτηκε… ψεύτικο.
Ο επικεφαλής της αστυνομικής υπηρεσίας στο Κλίβελαντ, είπε ακόμη ότι οι δύο αστυνομικοί δεν είχαν ενημερωθεί για τις επισημάνσεις του καταγγέλλοντος, ότι δεν μπορούσε να ξεχωρίσει αν πρόκειται να αληθινό πιστόλι.
Η έρευνα που είναι εξέλιξη δεν αναμένεται να φωτίσει περισσότερο την υπόθεση… η πεπατημένη διαδικασία της διαθεσιμότητας των δύο αστυνομικών δεν πρόκειται να πάει πίσω το χρόνο, ούτε καν να συμμορφώσει την αστυνομική αυθαιρεσία.
Η τοπική βουλευτής Αλίσια Ρις πάντως, είδε το θέμα από την άλλη σκοπιά καταδικάζοντας ουσιαστικά για άλλη μία φορά το θύμα. Είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία ώστε τα ψεύτικα όπλα να φέρουν πιο έντονα χρωματικά χαρακτηριστικά!!!
Διόλου δεν αναφέρθηκε στα περί αστυνομοκρατίας και κατάχρηση εξουσίας από τα… «όργανα», δύο άλλα χαρακτηριστικά για τα οποία έγινε γνωστό το Κλίβελαντ.
Μόλις το 2012, αστυνομικοί είχαν εκτελέσει δύο υπόπτους με 137 σφαίρες, έπειτα από καταδίωξη.
Παρέλειψε επίσης τη λεπτομέρεια ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει έρευνα για τις υπέρ του δέοντος, «εύθικτες» πρακτικές των αστυνομικών.

Ακόμα ένα θύμα των μπάτσων, αυτή τη φορά μόλις 12 ετών αλλά αυτός κρατούσε όπλο..ψεύτικο. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια.. Μόνο αντίδραση απέναντι στο φασισμό των αρχών, μέχρι την ανατροπή τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: