Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Καταδίκη του αυταρχισμού σε βάρος των μαθητών, η σημερινή κινητοποίηση στον Πειραιά


   Ενάντια στον αυταρχισμό, στην πολιτική που στέλνει στα δικαστήρια διαδήλωσαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και απαίτησαν να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία ενάντια στους μαθητές του 2ου Λυκείου Κερατσινίου.

   Μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου κλήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμφιάλης προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την κατάληψη του σχολείου τους τον περασμένο Οκτώβρη. Στο «ερωτηματολόγιο» περιλαμβάνονται και ερωτήσεις για τυχόν «υποκινητές», για το αν ήταν ενήμεροι και αν συμφωνούσαν με τα αιτήματα της κατάληψης οι γονείς κλπ., ενώ από τους μαθητές ζητήθηκε να δοθούν και ονόματα συμμαθητών τους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.



  Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Ένωση Γονέων Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς επίσης και άλλες Ενώσεις Γονέων του Πειραιά. Συμμετείχαν επίσης η ΕΛΜΕ Πειραιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής,  σχολεία από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και εκπρόσωποι του σωματείου της Ζώνης και των συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.
 Τελικά, σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα στην επιτροπή από εκπροσώπους των διάφορων φορέων, η υπόθεση θα πάει στο αρχείο.

Μια μικρή νίκη, λοιπόν,  ενάντια στον αυταρχισμό, στην προσπάθεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά αποτελούν κεντρική επιλογή αυτής της κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της πολιτικής της.

Ο δρόμος, λοιπόν, είναι μακρύς …


Δεν υπάρχουν σχόλια: