Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Τη ναζιστική «φυλετική καθαρότητα» προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή: Δεν είναι Έλληνας ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης κατά την άποψη του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου



Αναδημοσιεύουμε χωρίς ιδιαίτερα σχόλια την είδηση.

Το πρότυπο του αληθινού Έλληνα σκιαγράφησε, με τον πλέον φυλετικό και ρατσιστικό τρόπο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό τα έβαλε με τον διεθνή μπασκετμπολίστα Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Ο διάλογος είναι ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής «Μακελειό» στο κανάλι «Extra 3» και στο φιλοξενούμενο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Παναγιώταρο.

Διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας συμπέρασμα:

- Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Έλληνας έγχρωμος που ήταν Έλληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;

«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».

- Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Έλληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσανίτης.

«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

- Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;

«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».

- Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής.

«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Έλληνες. Δεν είναι βασικά».

- Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;

«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».


 Βαθμιαία αποκαλύπτεται  - και σε όσους δεν το κατανοούσαν - το αποκρουστικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

 Η οποία ακολουθεί τους «πατροπαράδοτους» τρόπους επέκτασης της επιρροής της σε στρώματα του πληθυσμού και σε ανθρώπους που διακρίνονται για την ιστορική τους άγνοια ή έχουν «ευήκοον ους» απέναντι στα μισαλλόδοξα κηρύγματά της.

 Αξιοποίησε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης για να κερδίσει «συμπάθειες» σε ανθρώπους που πλήττονται.

 Εξακόντισε την ξενοφοβία και το μίσος απέναντι στους μετανάστες ψαρεύοντας στα θολά νερά και αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν τμήματα του πληθυσμού. Μέσα από πρακτικές κοινωνικής βαρβαρότητας και αγριότητας που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας.

 Βαθμιαία, όμως, αναπτύσσει όλη την «γκάμα» των ιδεολογικών, φυλετικών απόψεών της – βαθιά απάνθρωπων και ανιστόρητων.

 Έτσι, σειρά πήραν καλλιτέχνες και θεατρικοί δημιουργοί που προπηλακίστηκαν μέσα από ένα κράμα εξαλλοσύνης, (παρα)θρησκευτικού φανατισμού και ακραίου σκοταδισμού.

Ακολουθούν όσοι – κατά την άποψη των νοσταλγών του Χίτλερ – δεν είναι «ακραιφνείς Έλληνες», δεν ανήκουν στην «ευρωπαϊκή και Αρία Φυλή».

Και φυσικά σειρά θα έχουν οι κοινωνικά αδύναμοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, με άλλες ιδιαιτερότητες.

Ενώ εδώ και καιρό στόχο απειλών ή και βιαιοτήτων αποτελούν αριστεροί, κομμουνιστές, άνθρωποι με διαφορετικό πολιτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό από εκείνο που εκπροσωπούν τα ναζιστικά κακέκτυπα.

Με πιο πρόσφατο γεγονός την προσβολή στο πρόσωπο του αγωνιστή και συμβόλου της Εθνικής Αντίστασης, Μανόλη Γλέζου.

Τα οποία βεβαίως αρέσκονται να επιδεικνύουν και να διατρανώνουν τα βαθιά ανθελληνικά αισθήματά τους σε γιορτές μίσους, σε ύμνους υπέρ των συνεργατών των κατακτητών Γερμανών και στα ανατριχιαστικά πεπραγμένα τους στις μαύρες μέρες της χιτλερικής Κατοχής.

 Ξεδιπλώνεται, λοιπόν, το ανατριχιαστικό πρόσωπο του νεοναζιστικού εκτρώματος που απειλεί την ελληνική κοινωνία και το οποίο  - αυτή τη στιγμή – εμφανίζει μια αυξανόμενη δυναμική.

 Χρέος, λοιπόν, των δημοκρατικών πολιτών αυτής της χώρας είναι να υψώσουν φραγμό σε όλα αυτά τα σχέδια, τις ανιστόρητες και επικίνδυνες απόψεις, τις βαθιά απάνθρωπες και προσβλητικές απέναντι στον ελληνικό και πανανθρώπινο πολιτισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: