Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η S & P μειώνει το δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας του ταμείου Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) – Προς κατεδάφιση το (σαθρό) οικοδόμημα των σχεδίων για δήθεν διάσωση των οικονομιών της ευρωζώνης που κινδυνεύουν


 Δεν έχουμε διασταυρώσει πλήρως την είδηση.

 Ωστόσο στη γαλλική εφημερίδα Monde  δημοσιεύεται εδώ και ελάχιστη ώρα ως έκτακτη είδηση η μείωση από τον οργανισμό  Standard & Poors  κατά μία βαθμίδα της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του ταμείου  Ευρωπαϊκής Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), από ΑΑΑ σε ΑΑ +.  Η Standard & Poors, η οποία έχει υποβαθμίσει  την Παρασκευή  τις εννέα χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, θεωρεί ότι δεν υποστηρίζονται πλήρως οι υποχρεώσεις του EFSF.

 Την ίδια ώρα ο «ηγέτης» της Γαλλίας, επίδοξος ναπολεοντίσκος και ακόλουθος της Μέρκελ δημιούργησε επεισόδιο στη Μαδρίτη σε βάρος ενός δημοσιογράφου του Reuter όταν αυτός τον ρώτησε για τις συνέπειες της υποβάθμισης της Γαλλίας.

 Προσπαθεί, δηλαδή, με θεατρικού τύπου επικοινωνιακές κινήσεις να δημιουργήσει εντυπώσεις και να αποκρύψει την πλήρη αποτυχία που ο ίδιος και ο άξονας με τη Μέρκελ προωθεί, τη στιγμή που έχουν αφήσει τις ευρωπαϊκές χώρες έρμαιο των διαθέσεων των οίκων αξιολόγησης, των αρπακτικών των αγορών και των τραπεζιτών.

Οι υπαλληλίσκοι των Βρυξελλών και οι εντολοδόχοι κυβερνήτες της πλειοψηφίας των χωρών της ευρωζώνης αμήχανοι παρακολουθούν την κατεδάφιση ενός οικοδομήματος που και οι ίδιοι είχαν την αυταπάτη ότι διαχειρίζονταν.

Ήρθε η ώρα οι επιθετικοί κύκλοι του ωμού αγοραίου κερδοσκοπικού καπιταλισμού να τους … αδειοδοτήσουν και να τους αποπέμψουν στα … αζήτητα της ιστορίας.

Το προτιμότερο, βεβαίως, είναι να τους αποπέμψουν οι ευρωπαϊκοί λαοί προωθώντας μια ριζική αναδιοργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: