Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Σε κλοιό νέων εκβιασμών από τους τοκογλύφους δανειστές η Ελλάδα με ορίζοντα το οικονομικό χάος και την κοινωνική εξαθλίωση


 Στην αφετηρία του νέου έτους οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα νέο μπαράζ ωμών εκβιασμών.

Η τρόικα, το ΔΝΤ, ο Τσάρλς Νταλάρα, οι ευρωπαίοι «εταίροι», ιδίως ή … ακούραστη Άγκελα Μέρκελ πιέζουν  για ακόμη σκληρότερα και απάνθρωπα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των δανειστών, των τραπεζών, του μεγάλου κεφαλαίου.



 Στο επίκεντρο βρίσκεται ο βασικός, όπως και ο 13ος και 14ος μισθός των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Όλα αυτά στο όνομα της βελτίωσης της «ανταγωνιστικότητας» και στην ουσία προωθώντας μια εσωτερική υποτίμηση που στηρίζεται στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των μικρομεσαίων. Δημιουργώντας μια οικονομική και κοινωνική δομή που να ευνοεί τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και των ξένων αρπακτικών κύκλων.

Μια οικονομία και κοινωνία με μισθούς και βιοτικό επίπεδο Ινδίας και Πακιστάν, όπου η έννοια  «ανταγωνιστικότητα» και «ανάπτυξη» αφορά τους μετρημένους στα δάκτυλα τους ελάχιστους ενώ για την τεράστια πλειοψηφία προσδιορίζεται ως το σύγχρονο κολαστήριο δαντικής έμπνευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εντολοδόχος των δανειστών και των τραπεζών πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη επιβολής αυτών των μέτρων διαφορετικά το Μάρτιο θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία.




Και για το ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο διάλογο των κοινωνικών εταίρων» ενώ, βέβαια, θα προχωρήσει αν χρειαστεί και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα επιβάλουν το μισθολογικό σφαγιασμό των εργαζομένων.

 Η ύπουλη μεθόδευση και ο έμμεσος εκβιασμός περιλαμβάνει και διλήμματα του τύπου «καλύτερα να χάσουμε τον 13ο και 14ο μισθό παρά να χάσουμε όλους τους μισθούς»!

 Στην κατεύθυνση αυτή είναι χαρακτηριστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος» με τίτλο «η Ελλάδα στην πρέσα – θυσιάζουν 13ο και 14ο μισθό … για να σωθούν οι μισθοί»!

Το ίδιο εκβιαστικό σκηνικό, ένα σκηνικό ψυχολογικού πολέμου που σκοπό έχει να εξαντλήσει πλήρως τους εργαζομένους και να κάμψει την οποιαδήποτε αντίσταση.

Έπρεπε να έρθει το χαστούκι από την Standard  & Poor´s με την υποβάθμιση εννέα χωρών της ευρωζώνης για να ψελλίσει η Μέρκελ κάποια λόγια συμπάθειας για την Ελλάδα του στιλ: «τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη οριστικά» και ότι «η Ελλάδα μπορεί να ορθοποδήσει» …

Το ζήτημα είναι οι κύκλοι αυτοί να δεχτούν ένα πιο ηχηρό χαστούκι από τους ίδιους τους πολίτες της Ελλάδας τόσο μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τη μαζική τους αντίσταση όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί από πολλές απόψεις … 

Δεν υπάρχουν σχόλια: