Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΛΠ

από τον M ...
Προχωρούν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο κ.Πιτσιόρλας τονίζει ότι «πρόκειται για συμφωνίες, με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, η ολοκλήρωση των οποίων δύναται να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί πλέον η υπογραφή της σύμβασης τον Δεκέμβριο με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, έναντι τιμήματος 1,2 δισ. ευρώ. «Η υπογραφή θα σηματοδοτήσει πως η Ελλάδα είναι πλέον μια σταθερή χώρα και πως ένας μεγάλος επενδυτής γερμανικής προελεύσεως δεν διστάζει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στη χώρα αυτή», σχολιάζει ο κ. Πιτσιόρλας.

Πρόσθεσε επίσης ότι σύμφωνα με όσα έχουν δείξει ανάλογες επενδύσεις όπως αυτή της Fraport, η κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Βουλγαρίας, όπου η κίνηση διπλασιάστηκε.
Αμέσως μετά την πώληση των αεροδρομίων, σειρά θα πάρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου οι προβλέψεις δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες. «Oι τελικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τον Ιανουάριο και πιθανότατα θα είναι χαμηλές», παραδέχτηκε ο κ. Πιτσιόρλας.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει πως οι τελικές προσφορές για το 51% του οργανισμού αναμένεται να κατατεθούν τον επόμενο μήνα.

Καταλήγει ότι «στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης άμεσα, με τον νέο επενδυτή να πιάνει δουλειά από τις αρχές του 2016»

Ένα σχόλιο από το Νέο Μέτοικο:
Όλα ξεπουλιούνται και ούτε καν σε τιμή ευκαιρίας.
Αυτό ίσως δεν είναι και τόσο πρωτότυπο για την ελληνική πραγματικότητα των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Το "πρωτότυπο" είναι ότι τώρα αυτή την "εργολαβία" την αναλαμβάνουν τέως - και νυν κατά δήλωση "αριστεροί".

Όπως πχ ο Στέργιος Πιτσιόρλας, αφανής για πάνω από ια δεκαετία, αλλά κάποτε μέλος της ΠΓ του Συνασπισμού, πάντοτε προεδρικός και εκ των στενών συνεργατών του τότε προέδρου Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Τώρα μετά από την περίοδο "απραξίας" έχει αναλάβει το "σημαντικό" έργο του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

O tempora, o mores ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: