Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δεν πληρώσαμε το ΔΝΤ-Πακέτο όλες οι δόσεις


Υπεβλήθη σύμφωνα με πληροφορίες από την Τράπεζα της Ελλάδος αίτημα προς το ΔΝΤ για την αποπληρωμή στις 19 Ιουνίου του συνόλου των δόσεων της χώρας προς το Ταμείο. Πρόκειται για τις δόσεις που πρέπει να αποπληρωθούν ως τότε ύψους 1,5 δισ. ευρώ η πρώτη εκ των οποίων έπρεπε να καταβληθεί αύριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μια νέα εξέλιξη που από τη μια αποσκοπεί στο να φανεί πως η κυβέρνηση "σκληραίνει" τη στάση της έναντι των εγκληματικών απαιτήσεων των δανειστών.

Από την άλλη δείχνει πως τα πράγματα φτάνουν σε οριακό σημείο.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε προ ημερησίας δια΄τάξεως συζήτηση στη Βουλή για να ενημερώσει για την πορεία των "διαπραγματεύσεων".

Θα βρισκόμαστε, λοιπόν, σε ετοιμότητα για όλες τις πιθανές εξελίξεις.

Ωστόσο, αν η "απόρριψη" του πεντασέλιδου κειμένου των δανειστών γίνεται για να δεχτούμε τον 'έντιμο συμβιβασμό" με τον ΕΝΦΙΑ,  τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα "ωραία" - εν τέλει να βαφτίσουμε το "ξύδι γλυκάδι" ... μας συγχωρείτε αλλά δεν θα  ... πάρουμε ... 

Θεωρούμε ότι σταθερά πρέπει να κινηθούμε σε τροχιά σύγκρουσης με τις λογικές και τις πολιτικές των Μνημονίων, των δανειστών και της ολιγαρχίας.

Μόνο έτσι θα ανοίξει πραγματικά ένας δρόμος με διαφορετική προοπτική για τη χώρα και για το λαό μας ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: