Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Εισαγγελική έρευνα για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο


Όλοι τις τελευταίες μέρες νιώσαμε την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στις δυτικές συνοικίες και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο το τοξικό νέφος που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε  χώρο εταιρείας ανακύκλωσης.




 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας είχε αφορμή μήνυση που κατέθεσε για τη μεγάλη φωτιά, η Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας, η έρευνα ανατέθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών με την εντολή να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς «που εκδηλώθηκε στον Ασπρόπυργο Αττικής, σε χώρο που δραστηριοποιείται εταιρία ανακύκλωσης».

Σκοπός της έρευνας είναι να εξακριβωθεί εάν και σε βάρος ποιων προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το περιστατικό.

Το γεγονός, όμως, είναι ότι οι παρενέργειες και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία συνεχίζουν μέχρι και σήμερα αφού σύμφωνα με διάφορους αρμόδιους ο κρατικός μηχανισμός δεν είχε τα αναγκαία μέσα και πόρους για να μπορέσει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά αυτή την πυρκαγιά.

Έτσι εύλογα γεννιέται το ερώτημα:

Μήπως εισαγγελική έρευνα δεν έπρεπε να γίνει και σε βάρος εκείνων που  άφησαν τους δημόσιους φορείς χωρίς τα αναγκαία μέσα και πόρους;

Αυτούς - τους παλιούς και νέους κυβερνήτες αυτής της χώρας - που στράγγισαν τα αποθεματικά της αυτοδιοίκησης, των περιφερειών με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να "ταΐσουν" την αδηφάγα μανία των τοκογλύφων δανειστών;

Δεν υπάρχουν σχόλια: