Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σ. Αραβία: Αναβλήθηκε το μαστίγωμα στον blogger

    του  Μ..
..Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανέβαλε τα 50 μαστιγώματα στον Ραΐφ Μπαντάουϊ, ο οποίος τιμωρήθηκε επειδή έκρινε τη θρησκευτική ηγεσία της χώρας
http://www.thepressproject.gr/photos/620x360/protesters-demand-release-0121421418788.jpg

Ο 31χρονος είχε καταδικαστεί τον Μάιο του 2014 με δέκα χρόνια φυλάκισης και 1.000 ραπίσματα, λόγω του ότι είχε ασκήσει κριτική στη θρησκευτική ηγεσία της χώρας, μέσα από το blog του. Ο Μπαντάουϊ είχε δεχθεί 50 ραπίσματα την προηγούμενη Παρασκευή και σήμερα αναμενόταν να «καταβληθεί» η «δεύτερη δόση».

Η Διεθνής Αμνηστία, που στέκεται στο πλευρό του 31χρονου, ενημέρωσε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τη γυναίκα του, η οποία  έχει διαφύγει στον Καναδά με τα τρία παιδιά τους.

Η Ενσάφ Χαιντάρ, τόνισε ότι ο γιατρός δεν επέτρεψε να ξαναμαστιγώσουν τον άντρα της τόσο σύντομα, λόγω της κατάστασης της υγείας του. «Ο γιατρός της φυλακής είπε ότι η κατάσταση του συζύγου δεν επέτρεπε να μαστιγωθεί σήμερα», ανέφερε σε γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Σαίντ Μπουμεντούχα της Διεθνούς Αμνηστίας κατακεράυνωσε την ποινή του μαστιγώματος και τόνισε ότι ο 31χρονος blogger, δοκιμάζετε σε απάνθρωπα βασανιστήρια. «Το γεγονός ότι Ραΐφ Μπαντάουϊ  θα πρέπει να αναρώσει ώστε να υποστεί την ποινή του ξανά και ξανά, δείχνει το πόσο απάνθρωπο και εξοργιστικό είναι αυτό που περνάει. Το μαστίγωμα δεν μπορεί να επιβάλλεται ως ποινή για κανέναν αδίκημα.

Το μαστίγωμα είναι μια πολύ σκληρή και απάνθρωπη ποινή. Τέτοιες ποινές πρέπει να απαγορεύονται δια νόμου. Απευθύνω έκκληση στον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, ώστε να σταματήσει αυτή η θηριωδία εις βάρος ενός συνανθρώπου μας», δήλωσε ο Μπουμεντόχα.

Η περίπτωση του Ραΐφ Μπαντάουϊ έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλές χώρες του κόσμου, με διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση της ποινής του και να συγκεντρώνονται σε Πρεσβείες της Σαουδικής Αραβίας στο Βερολίνο, στο Παρίσι , στη Χάγη και σε άλλες πόλεις του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: