Τρίτη 24 Απριλίου 2012

25 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν για αμοιβή συμβούλου της κυβέρνησης ενώ οι εργαζόμενοι καταδικάζονται στην πιο άγρια λιτότητα



Την ίδια στιγμή που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προβλέπει βαθύτερη ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 19% για το 2012 και μιλά για μειώσεις μισθών την επόμενη διετία που θα φθάσουν στο 20% (!), δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο κάνουν λόγο για σκανδαλώδεις αμοιβές συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης.

 «Λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας σε μυστικές συναντήσεις» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες, το οποίο αναφέρεται στην οικονομολόγο Μισέλ Λαμάρς. Η εφημερίδα υπογραμμίζει στον υπότιτλο : «Η Μισέλ Λαμάρς βοήθησε την Αθήνα στην αναδιάρθρωση του χρέους. Το ίδιο έκανε για το Ιράκ, την Αργεντινή και την Ακτή του Ελεφαντοστού».
_
Κάποιοι, λοιπόν,  κερδίζουν από την κρίση στην Ελλάδα!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Μισέλ Λαμάρς είναι από τις σημαντικότερες συμβούλους της επενδυτικής τράπεζας Lazard. «Τον περασμένο Δεκέμβριο ως σύμβουλος της Ελλάδας συναντήθηκε με πιστωτές για να διαπραγματευθεί ένα κούρεμα του χρέους». Η FAZ αναφέρει λίγο παρακάτω : «Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης μόνο η παροχή συμβουλών στην Ελλάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια απέφερε στη Lazard 25 εκατομμύρια ευρώ. Και η ομάδα της κατάφερε να πάρει και άλλες δουλειές σε σχέση με την ευρωκρίση, λέει η Λαμάρς χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες».

Το πόσο «βοήθησε» η Λαμάρς και η κάθε Λαμάρς την Ελλάδα το είδαμε.

Ωστόσο, τα 25000000 που έλαβε ως αμοιβή ισοδυναμούν με τις περικοπές στους μισθούς περισσοτέρων πχ δημοσίων υπαλλήλων.

Φανταστείτε τι γίνεται με τις αμοιβές  για τις στρατιές συμβούλων  που είχε προσλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου και που συνέχισε να έχει και η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι για κάποιους «λεφτά υπάρχουν»

Ενώ για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους υπάρχει η πιο σκληρή και βάρβαρη λιτότητα.

Μάλλον, πλησίασε  η ώρα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους εκπροσώπους της.




Δεν υπάρχουν σχόλια: