Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι "προστάτες του έθνους", οι αντιδράσεις των πολιτών και η υπεράσπιση του Συντάγματος.



Σταχυολογούμε ορισμένες δηλώσεις αυτών που «θορυβήθηκαν» από τις χθεσινές αντιδράσεις των πολιτών στις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα. Αυτών που αυτοσυστήνονται «σωτήρες» και «προστάτες» της πατρίδας και των θεσμών.

«Λυπάμαι πολύ, αλλά είναι ορισμένοι που θέλουν να ματαιωθεί αυτή η εκδήλωση. Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ε.Ε. έχει χρήσιμα στοιχεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευθούμε. Να συστρατευθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από δουλείες και επιταγές τρίτων και να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να παραδώσουμε, το σπίτι μας, στα παιδιά μας καθαρό και αλώβητο. Λυπάμαι για τους υβριστές. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα «Παπούλια προδότη». Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται!»

Πού αλήθεια ζει ο κ. Παπούλιας;
Για την επιτήρηση που επιβάλλει στη χώρα μας η νέα συμφωνία δεκαετούς και βάλε διάρκειας, την de facto εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, δεν έχει ακούσει τίποτε;

Λίγο αργότερα η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;  Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική».

Με μια ακόμη προκλητική δήλωση ο κ. Παπούλιας στέκεται αντιμέτωπος με τον αγωνιζόμενο και δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

«Την ημέρα μνήμης και σεβασμού των ηρώων που έπεσαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ορισμένοι, ελάχιστοι, με μειωμένη κοινωνική και πολιτική υπευθυνότητα, επέλεξαν να οργανώσουν τη δράση και τις πράξεις τους επιχειρώντας την ταπείνωση των θεσμών, του Έθνους και του λαού. Φασίζουσες μειοψηφίες επέλεξαν τη σημερινή μέρα του ΟΧΙ στο φασισμό, να επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους. Επέλεξαν να σπείρουν το διχασμό σε μια εποχή που χρειάζεται όσο ποτέ η ενότητα του λαού. Επέλεξαν να προσβάλλουν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας , κορυφαίο θεσμό του πολιτεύματος. Τον Κάρολο Παπούλια, μία προσωπικότητα, που σε ολόκληρη τη ζωή του ταυτίστηκε πάντοτε με τους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Και, κάποιοι εξ αυτών τελικά, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους γιατί απεφεύχθη η γενικευμένη σύγκρουση και το αιματοκύλισμα από την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών δυνάμεων. Όσοι καλλιεργούν και καλύπτουν πολιτικά αυτά τα φαινόμενα, έχουν βαρύτατες ευθύνες. Το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια τους»,  αναφέρει στη δήλωσή του ο πολιτικός προϊσταμένος των δυνάμεων βίας και καταστολής.

Ο υπουργός καταστολής και αντιδημοκρατικής εκτροπής τολμά να μιλά για «αυγό του φιδιού»!

Ας ψάξει καλύτερα στις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται για να εντοπίσει τα φαινόμενα που επισημαίνει.

Ή καλύτερα στην ουσία και τις μεθόδους της πολιτικής της κυβέρνησης στην οποία μετέχει …


«Αυταρχισμός είναι η προσπάθεια κάποιων να επιβάλλουν τις απόψεις τους διακόπτοντας παρελάσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από το συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που διεξάγεται στον Άγιο Νικόλαο, στο Λασίθι. Παράλληλα, υποστήριξε πως «το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές».  Επιπλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε και κατηγόρησε «αυτούς, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό» λέγοντας ότι «τραυματίζουν τη Δημοκρατία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας»

Εδώ οι λέξεις χάνουν τελείως τη σημασία τους, οπότε είναι ανάξια σχολιασμού τα παραπάνω …

Εκτός εάν ο κ. Παπανδρέου κάνοντας αυτή τη δήλωση κοιτούσε σε καθρέπτη … και μπερδεύτηκε κάπως …


 «Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα τις κοινωνικές εκρήξεις, που η ίδια η πολιτική της πυροδότησε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σαμαράς επέκρινε ωστόσο και όσους «τραυμάτισαν την εθνική μας γιορτή», όπως αναφέρει, σημειώνοντας «οι ίδιοι πλήγωσαν την εθνική μας υπερηφάνεια, οι ίδιοι αμαύρωσαν την εικόνα όλων των Ελλήνων, οι ίδιοι πρόσβαλαν τη μνήμη των ηρώων μας». «Σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Όποιος  πατά σε δυο βάρκες, συνήθως επιτυγχάνει πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η «μασκαράτα» της ΝΔ, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια … ότι η ηγεσία της φοβάται έντονα το λαϊκό ξεσηκωμό γιατί πολύ σύντομα θα βρεθεί κι αυτή απέναντί του.

Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή ζήτησε το ΛΑΟΣ. Η ανακοίνωση του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη κατηγορεί «γνωστούς αριστεριστές» για τα επεισόδια στις παρελάσεις. «Καλείται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο Έθνος. Η διασάλευση του Νόμου και της Τάξης μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα από αυτά τα οποία απεδέχθη η κυβέρνηση Παπανδρέου στις Βρυξέλλες. Προφανώς, ο κ. Παπουτσής δεν έχει καμία θέση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την εύρυθμη διεξαγωγή των παρελάσεων.  Η λοιδορία προς το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από τους γνωστούς αριστεριστές είναι μέρος του σχεδίου της ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.  Ο ΛΑ.Ο.Σ. θα προστατεύσει με όλες του τις δυνάμεις τη χώρα από την προσπάθεια κάποιων να τη ρίξουν στο χάος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κι οι αυτόκλητοι  «προστάτες» (ο λαός μας αλλιώς τους χαρακτηρίζει) θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους …
Έχουν να μιμηθούν ιστορικά πρότυπα … ο Χίτλερ και τόσοι άλλοι ιστορικοί «κολοσσοί» με παρόμοια νοοτροπία είχαν κινηθεί.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα γεγονότα στις παρελάσεις: «Παραφράζοντας τον Καβάφη, αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, τούτο τουλάχιστον κάνε, μην την ξεφτιλίζεις».

«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και δημοκρατικό δικαίωμα οι διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό, όμως, είναι διαφορετικό από το να εμποδίζεται η παρέλαση, η οποία αναφέρεται στην τιμή και στη μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού.  Είναι ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Οι γνωστοί «πρόθυμοι» οι οποίοι στο όνομα ενός «πολιτικού καθωσπρεπισμού» προσφέρουν ευγενική υποστήριξη και άλλοθι σε μια σειρά επιλογές της κυβέρνησης.

Σε άλλο μήκος κύματος υπήρξαν οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Επιλέξαμε, όμως, τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, της εμβληματικής μορφής της Αριστεράς, σχετικά με την ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη:
"Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.
Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε.
Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.
Δεν θα συμφωνήσω με τους χαρακτηρισμούς προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρέπει όμως και ο ίδιος να κατανοήσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να καλύπτει με το κύρος του την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η κυβέρνηση."


Οι δηλώσεις του κατεστημένου πολιτικού κόσμου, ειδικότερα της κυβέρνησης, δείχνουν ανάγλυφα τον πανικό που τους διακατέχει. Επιπλέον προπαρασκευάζουν το έδαφος για τη λήψη νέων αυταρχικών και αντιδημοκρατικών μέτρων προκειμένου να υλοποιήσει την εξοντωτική πολιτική της.

Ήδη έχουμε περάσει πάνω από ενάμιση χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και όλων των εφιαλτικών μέτρων που ακολούθησαν. Με μια σωρεία αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πράξεων που κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας ή και την παραβιάζουν.

Η κύρωση της συμφωνίας για την εφαρμογή του Μνημονίου δεν έχει έρθει ποτέ για κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Ο υπουργός Οικονομικών – τότε ο αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου και ο νυν πληθωρικός κ. Βενιζέλος – έχουν αποκτήσει υπερεξουσίες υπογραφής και εφαρμογής μέτρων ερήμην της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και το αποκορύφωμα η εφαρμογή της επιτήρησης και της «εποχής Ράιχενμπαχ».

Σε τέτοιες περιόδους όπου συστηματικά παραβιάζονται βασικές αρχές της Δημοκρατίας και της Εθνικής Κυριαρχίας, υπάρχει δημοκρατική διέξοδος.

Υπάρχει, όπως επισημαίνουν και κορυφαίοι συνταγματολόγοι, το άρθρο 120 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει:

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
 
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Την τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας αλλά και την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών θα την εξασφαλίσουν οι ίδιοι με τον αγώνα τους.

Ανακαλώντας και κορυφαίες αγωνιστικές παραδόσεις και κινητοποιήσεις του λαού μας από παλιότερες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: