Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αυτά είναι τα … «τανκς» του Πάγκαλου



Τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα βάρβαρα μέτρα του «μεσοπρόθεσμου» προγράμματος.

 Εν μέσω της κορύφωσης των κινητοποιήσεων τόσο του συνδικαλιστικού κινήματος με τη διήμερη απεργία σήμερα και αύριο, όσο και των Αγανακτισμένων.

 Σ’ ένα διήμερο που θα κριθούν πολλά για την τύχη της χώρας αλλά και οι όποιες εξελίξεις  θα έχουν σημαντική επίδραση σε όλη την Ευρώπη, για να μην πούμε σε όλο τον κόσμο.

Η αγωνία και η ανησυχία αυτή εκφράζεται και με τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού τύπου – για διαφορετικούς λόγους βέβαια – από τους Financial Times στο Γαλλικό Monde, στο BBC και στο γερμανικό τύπο.

 Μια τέτοια μέρα κι ενώ είχαν ολοκληρωθεί ειρηνικά οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κι ενώ το ειρηνικό πλήθος των Αγανακτισμένων παρέμενε στην πλατεία Συντάγματος, ξεκίνησαν τα επεισόδια από τους γνωστούς «κουκουλοφόρους», το βραχίονα των δυνάμεων καταστολής και των μηχανισμών αποσταθεροποίησης.

Με ιδιαίτερη βιαιότητα συνεχίστηκαν για πολύ ώρα αφού συνοδεύτηκαν με ασύλληπτη ρίψη χημικών από τις δυνάμεις επιβολής της «τάξης».

Ο στόχος είναι σαφής: Ν’ «αδειάσει» η πλατεία Συντάγματος, να μην ακουστεί η φωνή των χιλιάδων πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην  καταστροφικό κατήφορο που επιταχύνει η ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου».

 Να μείνουν ανενόχλητοι – η εθελόδουλη κυβερνητική πλειοψηφία με τους αρωγούς της είτε από το ΛΑΟΣ είτε από το κόμμα της Ντόρας είτε και από βουλευτές της ΝΔ. Αυτοί όλοι άλλωστε αποτελούν τη «μαγιά» για την επιβολή της συγκεκριμένης πολιτικής αλλά και την κατασκευή μιας νέας κυβερνητικής «συναίνεσης».
Εμείς καταθέτουμε τη δική μας μαρτυρία.

Οι «γνωστοί άγνωστοι» ήταν ήδη εκεί στην πλατεία από τι; 12.30΄ περίπου. Ακόμη δεν είχαν φορέσει τις «κουκούλες» τους. Ακροβολίστηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους. Κατά τις 2 μμ περίπου άρχισαν προκλήσεις στην Όθωνος. Σε λίγα λεπτά ξεκίνησαν τα επεισόδια. Για μια ακόμη φορά ανενόχλητοι κυκλοφορούσαν μπροστά στις δυνάμεις των ΜΑΤ που σε πυκνά διαστήματα εξαπέλυαν  τόνους χημικών. Τα υπόλοιπα τα έχουν δείξει οι τηλεοπτικές κάμερες.

Καταγράφουμε και τις αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση και τα επεισόδια που ακολούθησαν αναφέρει: ""Όλως περιέργως" οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική. Το ταξικό εργατικό, το ριζοσπαστικό λαϊκό κίνημα ξέρει να παλεύει και να περιφρουρείται από τους προβοκάτορες. Οι αγώνες συνεχίζονται αμείωτοι".

ΣΥΡΙΖΑ: Προφανής στόχος η εκκένωση της πλατείας

Για επιχείρηση διάλυσης της σημερινής συγκέντρωσης και "επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
"Η απίστευτη χρήση χημικών σε ένα ατέλειωτο και επικίνδυνο κυνηγητό ανάμεσα σε ΜΑΤ και ανώνυμους κουκουλοφόρους, είχε σαν προφανή στόχο την πλήρη εκκένωση της πλατείας, αλλά και να κάμψει το φρόνημα του υπέροχου κόσμου που περισσότερο από ένα μήνα δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά του, την προστασία της εργασίας. Για να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για να βγούμε από το μνημόνιο" αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: "Καταγγέλλουμε τους επικίνδυνους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, την αστυνομική βία και την προκλητικά ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση των ανώνυμων κουκουλοφόρων. Ο λαός και η νεολαία δεν κάμπτονται, αγωνίζονται διεκδικώντας την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης και μια νέα πορεία για τον τόπο".

Πέρα από τις όποιες «επιθυμίες» της κυβέρνησης και των μηχανισμών που ψαρεύουν στα θολά νερά του φόβου, των εκβιασμών, της παθητικής υποταγής, οι ειρηνικές κινητοποιήσεις των πολιτών, όλου του λαού πρέπει να συνεχιστούν και θα συνεχιστούν.

Και αυτό το διήμερο.

Και μετά.

Είναι όρος επιβίωσης της ελληνικής κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: