Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Οι εκβιασμοί στον ελληνικό λαό, τα τανκς του Πάγκαλου και μια απάντηση



Τις τελευταίες ημέρες κυριολεκτικά έχουν οργιάσει οι κάθε λογής εκβιασμοί προς τον ελληνικό λαό από κάθε μεριά προκειμένου να αποδεχτεί μοιρολατρικά το «μεσοπρόθεσμο» και το ξεπούλημα της χώρας.

 Όπως για παράδειγμα του κ. Σόιμπλε που δήλωσε «ή ψηφίζετε το μεσοπρόθεσμο ή δεν παίρνετε τα λεφτά», του μεγαλοκαρχαρία Τζορτζ Σόρος που «ανησυχεί» για την πορεία του ευρώ και άλλων παραγόντων – πολιτικών και υπηρεσιακών της ΕΕ.

 Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι φθάσαμε στο «τέλος χρόνου» κι «ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εκτός Μνημονίου».

 Κανείς δεν μπόρεσε να φθάσει – φυσικά – σε πολιτική αναλγησία και χυδαιότητα το Θεόδωρο Πάγκαλο που ίσως ξεπέρασε και τον εαυτό του – αν μπορούμε να το πούμε αυτό – δηλώνοντας ότι θα έχουμε  «τανκ στους δρόμους αν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο».  χαρακτήρισε «τεράστια βλακεία» τις προτάσεις περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Μπορεί αυτά να τα λένε Πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι αλλά και μόνο που αναφέρουν αυτό το ενδεχόμενο συνιστά μεγάλη βλακεία» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

  Αυτό θα σήμαινε ότι την επομένη ημέρα ο κόσμος θα έτρεχε στις τράπεζες να αποσύρει τα χρήματα του, ενώ ο στρατός θα αναγκαζόταν να έβγαζε τα τάνκ στους δρόμους για την προστασία των τραπεζών, καθώς δεν θα υπήρχε αστυνομία. Αν δεν ψηφιστεί όμως το μεσοπρόθεσμο, σε αυτό το σημείο θα φτάσουμε, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ισπανική εφημερίδα.

 Τα τανκ στους δρόμους, λοιπόν, να προστατεύουν τις … τράπεζες. Να, λοιπόν, μια ενόραση του επινοητικού Πάγκαλου.

 Μια απάντηση δόθηκε από το  Μανώλη Γλέζο που  κατήγγειλε την «γκεμπελιστική» νοοτροπία της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του Α΄ Αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Τις αντιδράσεις απέναντι στις πρωτοφανείς δηλώσεις του Πάγκαλου προσπάθησε να διασκεδάσει σήμερα ο υπουργός εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, δηλώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας και συνέστησε προσοχή στους βουλευτές.

 Βέβαια, δεν είναι δυνατόν μια κυβέρνηση η οποία θέλει να λέγεται «δημοκρατική» - αυτό, με τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα του μνημονίου είναι πλέον κακόγουστο αστείο – να κρατά στις τάξεις της, και μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου έναν άνθρωπο που επικαλείται τα τανκς.

 Για να «παίξουμε» και εμείς λίγο με την ιστορία θα σημειώσουμε τα εξής:

Οι δηλώσεις του Πάγκαλου δημοσιεύτηκαν στην ισπανική El Mundo  στις 25 με 26 Ιουνίου.
Κατά μια περίεργη ιδιοτροπία της ιστορίας στις 25 Ιουνίου του  25 Ιουνίου 1925, εκδηλώθηκε το Στρατιωτικό Κίνημα του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, παππού του σημερινού αντιπροέδρου, που οδήγησε σε μια τραγελαφική και οπερετική δικτατορία.

Παλιές μνήμες ή γονίδια;
Δεν το γνωρίζουμε.

Δεν παύει να προκαλεί για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

 Για την απάντηση, ωστόσο, στους εκβιασμούς και για τη δυνατότητα άσκησης μιας άλλης εναλλακτικής πρότασης παραθέτουμε ένα βίντεο με δηλώσεις του Αμερικανού καθηγητή Οικονομικών, Richard D. Wolff, που «δίδαξε» και τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Άμχερστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: